Weer terug

 Gepubliceerd door om 07:01  Agenda
okt 312003
 

Ik ben weer terug van een paar dagen weggeweest. Via deze en de SiX site komen binnenkort nog wel uitgebreidere verslagen, maar in het kort:

De CETIS Learning Design Workshop was heel de moeite waard met zowel workshops van James Dalziel als Jocelyn Manderveld. Het overleg over de samenwerkingsmogelijkheden tussen CETIS en SURF SiX ging goed en zal binnenkort de eerste zichtbare concrete resultaten opleveren. En ook de SURF SiX bijeenkomst over uitwisseling en hergebruik van digitale toetsmaterialen was succesvol, de deelnemers waren tevreden en dus ik ook. 8)

 Reacties uitgeschakeld voor Weer terug  Tags:
okt 312003
 
“De telecomtoezichthouder Opta maakt geen bezwaar tegen de plannen van KPN om scholen gratis internet te bieden. Volgens de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit is het aanbod niet in strijd met de wet.”

(bron)

Een streep door de rekening van nl.tree waarschijnlijk, voor alle anderen een belangrijke potentiële drempel minder.

Zie ook de andere berichten over dit onderwerp op deze site.

 Reacties uitgeschakeld voor KPN biedt alle scholen gratis internet #7  Tags:
okt 302003
 

Presentatie over de resultaten van de QTI quickscan tijdens de SURF SiX bijeenkomst over het uitwisselen en hergebruik van digitale toetsmaterialen. De presentatie is hier beschikbaar (PDF-bestand in ZIP, 677 kB) en het gebruikte demonstratie materiaal is hier te downloaden (IMS CP in ZIP-bestand, 109 kB). De overige presentaties zijn hier te bekijken. Zie ook het kort verslag van de bijeenkomst

 Reacties uitgeschakeld voor Uitwisseling en hergebruik van digitale toetsmaterialen  Tags:

OAI-PMH Online Tutorial

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
okt 302003
 
“This tutorial is an introduction to the Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting (OAI-PMH).

Working through this tutorial you will:

* gain an overview of the history behind the OAI-PMH and an overview of its key features;

* achieve a deeper technical insight into how the protocol works;

* learn something about some of the main implementation issues;

* find some useful starting points and hints that will help you as an implementer.

The Overview, History and Development of OAI-PMH, and Glossary may be used on their own to gain information about OAI and OAI-PMH without going into technical implementation details.”

(bron)

Interessante website en tutorial over het Open Archives initiative.

 Reacties uitgeschakeld voor OAI-PMH Online Tutorial  Tags:
okt 292003
 

Het was natuurlijk te verwachten dat er vanuit de concurrentie reacties zouden komen op de voorgenomen fusie tussen Click2Learn en Docent. In de VS kan dat altijd weer wat directer dan dat in Nederland acceptabel zou zijn getuige dit bericht over een e-mail die door SABA aan haar klanten is gestuurd naar aanleiding hiervan.

 Reacties uitgeschakeld voor Fusie tussen Click2learn en Docent #2  Tags:
okt 282003
 
“Het SURF-Platformbestuur ICT en Onderwijs heeft besloten tien van de 23 ingediende projectvoorstellen op het gebied van ICT in het hoger onderwijs met subsidie te honoreren. In totaal is in de SURF-tender 2003 2.3 miljoen EURO aan subsidie toegekend.”

(bron)

Het blijft een goede zaak, zo’n SURF-tender. Zelfs in een tijdje van financiële krapte wordt zo innovatie gestimuleerd en samenwerkingsverbanden opgezet tussen hogescholen en universiteiten in Nederland. Zie de SURF website voor de hele lijst met doorklikmogelijkheden naar de projectbeschrijvingen.

 Reacties uitgeschakeld voor Tien projecten gehonoreerd in SURF-tender ICT en Onderwijs  Tags:

Ben weer even niet thuis

 Gepubliceerd door om 07:01  Agenda
okt 272003
 

Ik ben vanaf vandaag weer een paar dagen onderweg. Vandaag (maandag) via Schiphol naar Glasgow voor de CETIS Learning Design Workshop en overleg over de samenwerkingsmogelijkheden tussen CETIS en SURF SiX. Dan kom ik woensdagavond weer terug en heb dan donderdag de SURF SiX bijeenkomst over uitwisseling en hergebruik van digitale toetsmaterialen.

Het kan dus zijn dat er niet elke dag nieuws beschikbaar komt deze week (maar wellicht ook wel).

 Reacties uitgeschakeld voor Ben weer even niet thuis  Tags:
okt 272003
 
“Duizend scholen hebben een contract gesloten met het telecomconcern KPN waardoor zij vanaf 2004 drie jaar lang gratis adsl-internet krijgen. Dat heeft KPN’s raadsman S. van der Voorde vrijdag gezegd tijdens een kort geding in Den Haag.”

(bron)

Nog eens 2500 scholen hebben belangstelling getoond, aldus de raadsman. Het kort geding waar het hier over gaat is aangespannen door nl.tree vanwege de vermeende doorkruising van de marktwerking en omdat het aanbod in strijd zou zijn met de wettelijke regels. Uitspraak op 7 november of een week later.

Zie ook de andere berichten over dit onderwerp op deze site.

 Reacties uitgeschakeld voor KPN biedt alle scholen gratis breedband #6  Tags:
okt 262003
 
“Consumers fed up with the high cost of ink jet cartridges are taking Epson America to court, accusing it of manipulating equipment in order to sell more ink. A lawsuit filed Friday in District Court in Texas claims some models of Epson ink jet cartridges prematurely block Epson printers from functioning even though "substantial ink" remains in the cartridge.”

(bron)

Grappig, dit bericht in de PCWorld over een aantal rechtzaken in de VS die, net als een tijdje geleden in Nederland, gaan over het achterblijven van inkt in Epson cartridges nadat de ingebouwde chip aangegeven heeft dat deze vervangen moet worden. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Epson in de VS aangeklaagd wegens niet lege cartridges  Tags:

De waanzin van software patenten

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
okt 252003
 

Ik schreef laats nog over de strijd binnen het Europees parlement rond het kunnen aanvragen van patent op software. Nou zoals gebruikelijk gaan die gekke Amerikanen rustig door met het verlenen van vreemde patenten.

Was er onlangs al veel ophef over de rechtzaak die het Amerikaanse bedrijf Eolas Technologies won en die Microsoft verplicht 521 miljoen dollar te betalen voor het gebruik van ‘plug-in technologie’ waar het bedrijfje het patent op gekregen heeft. Dit zal leiden tot een moeizame aanpassing van alle browsers.

Nu heeft de Amerikaanse IT-onderneming Bluecurrent in de VS een patent toegewezen gekregen dat haar alle rechten op het installeren van software via het internet en het beheren van bestanden via het internet. Dus ook bijvoorbeeld het installeren van een softwarepatch, iets waar (wederom) Microsoft ook weer veel gebruik van maakt.

In beide gevallen technologieën waarbij je je ernstig kunt afvragen of de bedrijven die het verzonnen hebben daadwerkelijk de eerste bedenker was. Vast staat namelijk alleen dat zij de eerste zijn geweest die het patent hebben aangevraagd. Maar sowieso technologieën die zo triviaal (geworden) zijn, dat het onvoorstelbaar is dat dat bedrijf daar nu dik op gaat incasseren. Immers, was dat vooraf duidelijk geweest, dan was die technologie niet gebruikt.

 Reacties uitgeschakeld voor De waanzin van software patenten  Tags: