Epson in de VS aangeklaagd wegens niet lege cartridges

“Consumers fed up with the high cost of ink jet cartridges are taking Epson America to court, accusing it of manipulating equipment in order to sell more ink. A lawsuit filed Friday in District Court in Texas claims some models of Epson ink jet cartridges prematurely block Epson printers from functioning even though "substantial ink" remains in the cartridge.”

(bron)

Grappig, dit bericht in de PCWorld over een aantal rechtzaken in de VS die, net als een tijdje geleden in Nederland, gaan over het achterblijven van inkt in Epson cartridges nadat de ingebouwde chip aangegeven heeft dat deze vervangen moet worden.
Aan het einde van het artikel wordt nog verwezen naar de blamage van de Consumentenbond afgelopen juli waarbij ze eerst tot een boycot van Epson cartridges opriepen, maar daarop terug krabbelden en later zelfs met een heel discutabel onderzoek kwamen, waarbij ‘klooncartridges’ een veeg uit de pan kregen. Eens kijken wat die amerikanen er van bakken, die zijn meestal niet zo snel uit een rechtbank te krijgen als ze er eenmaal aan beginnen. Overigens worden hun kansen door PCWorld ook niet echt hoog ingeschat zo lijkt het.