In 2002 heb ik samen met Ineke Lam (Universiteit van Utrecht) de inhoudelijke organisatie van de Edutrip 2002 en de eindredactie van de bijbehorende rapportage voor mijn rekening genomen. Het verslag is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar als PDF-bestand, maar is waarschijnlijk ook nog wel in gedrukte vorm te bestellen via de Surf website (kosten 5 EURO). Nederlandstalige […]
Yearly Archives: 2002
Bijdrage aan de Nieuwsbrief van de NEN Normcommissie Leertechnologieën. Nieuwsbrief
In de categorie “gooi maar in mijn pet” en “stemmingmakerij” of “tja, je moet toch duidelijk maken dat je als stichting bestaansrecht hebt”. O, het bericht waar het om gaat: Het thuisbranden van cd’s en de handel in daarin neemt steeds grotere vormen aan. Een op de vier in Nederland verhandelde beeld- en/of geluidsdragers is illegaal. Dat blijkt uit cijfers van […]
Nog zo eentje in het kader van “zorg dat je je cijfers toelicht”. De Automatiseringsgids maakt melding van een Europees onderzoek waaruit blijkt dat online inkopen niet aanslaat. Daarvoor hebben ze gemiddeld 2.000 gebruikers per land ondervraagt. Daaruit blijkt dat 22 procent van de Nederlanders wel eens via internet koopt. En dat is niet veel hoger dan vorig jaar.
Elektronische boeken (e-books) zijn volgens een onderzoek van de Ball State University in Ohio (Verenigde Staten) minder populair dan tekstboeken.(bron)
Ik ben een groot deel van de afgelopen week bezig geweest met het bekijken en testen van de pre-release van N@tschool! versie 6.0
Gisteren kreeg ik van een collega (dank je Minke!) een artikel uit “Onderzoek van Onderwijs”, editie Maart 2002 met als titel “Mogelijke functies van een portfolio binnen een competentiegericht curriculum”, geschreven door Magda Ritzen en Jacqueline Kösters. Helaas geen digitale versie om naar te linken, maar toch een reactie.
Aangezien het een publicatie is uit oktober 2001 zouden de mensen binnen de lerarenopleidingen deze publicatie in de EPS-reeks moeten kennen.
Internetgebruikers zijn weinig inventief bij de keuze van wachtwoorden om bijvoorbeeld bankdiensten online te kunnen gebruiken. Bijna een kwart gebruikt de naam van hun kind als wachtwoord en nog eens 20 procent de naam van de partner. Op de derde plaats staat de geboortdatum.
Één op de drie studenten heeft moeite zijn internetgebruik in de hand te houden. Gevolgen zijn gevoelens van eenzaamheid, branderige ogen, rsi-klachten en zelfs onthoudingsverschijnselen. Aldus een onderzoek van de Universiteit Groningen.