Internetgebruik studenten escaleert snel

Één op de drie studenten heeft moeite zijn internetgebruik in de hand te houden. Gevolgen zijn gevoelens van eenzaamheid, branderige ogen, rsi-klachten en zelfs onthoudingsverschijnselen. Aldus een onderzoek van de Universiteit Groningen.
De redactie van de Edusite heeft er nog haar bedenkingen bij, gezien het feit dat zij hun artikel openen met Als we de onderzoeksresultaten van sociologiestudente Y. Wegdam mogen geloven…. Ik geloof dat wel, als je een willekeurige computerruimte van een Fontys gebouw binnen loopt zie je er ongetwijfeld een aantal voorbeelden van. Het zou natuurlijk wat worden als we dat van docenten en medewerkers konden zeggen. Dan zou een bericht met als titel ‘ICT-vaardigheden docenten onder de maat’ waarschijnlijk niet meer voor komen.