Grote bestanden opslaan op Box.net

 Gepubliceerd door om 23:58  Internet, Tip, Tools
feb 292012
 

7zip inpakken in stukjes Ik heb een tijdje geleden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij Box.net 50GB aan gratis opslagruimte te krijgen. Die gebruik ik zo af en toe om bestanden te delen met anderen, om bestanden te ontvangen, maar ook als backup voor bestanden die ik zeker niet kwijt wil. Nu had ik een database die ik in het kader van mijn promotie gebruik en die wil ik dus extra veiligstellen.
Die database was in ongecomprimeerde vorm erg groot: 1,92GB en ook als ZIP-bestand bleef hij groter dan de 100MB die een individueel bestand bij een gratis Box.net account mag zijn.

Gelukkig heb ik 7-zip geïnstalleerd staan (al zal het ook met andere tools kunnen), want daarmee kon ik het bestand én comprimeren én beveiligen met een wachtwoord (ook wel zo veilig) én in stukjes van maximaal 100MB opknippen. En dat allemaal in één handeling.
Lees verder….

feb 292012
 

Raspberry_Pi Nou, dat duurde niet lang. De Raspberry Pi kwam afgelopen nacht eindelijk (en nog net in februari) beschikbaar voor verkoop. Maar de twee sites die de verkoop zouden afhandelen werden meteen plat gegooid onder de enorme stroom mensen die een Raspberry Pi wilden bestellen.

Als ik de tweets goed begrijp is de eerste serie dus al uitverkocht. Nou ja, zo ernstig hoefde ik hem nou ook weer niet te hebben. Het wachten is dus op de volgende serie waarvan ik aan neem dat die er ongetwijfeld aan zal komen gezien het huidige succes. Zeker nu ze met twee grotere partijen een overeenkomst hebben gesloten zodat ze massaler kunnen produceren.

(Raspberry Pi website)