Google Doodle gemist?

 Gepubliceerd door om 08:53  Internet, iOS
feb 222011
 

Een tijdje geleden had Google een heel mooi tijdelijk / speciaal / interactief logo (“Doodle”) ter ere van de 183e verjaardag van Jules Vernes. Het logo was omgetoverd in een stel patrijspoorten van een duikboot. Er naast stond een hendel waarmee je de duikboot kon besturen (links, rechts, dalen, stijgen). Mooi ook voor iPad bezitters was dat je dat besturen ook kon doen door je iPad gewoon naar links en rechts, voor en achter te bewegen.

Maar ja, zo’n verjaardag duurt meer één dag en zo’n doodle is daarom ook maar één dag te zien. Wat doe je nou als je het logo aan iemand wilt laten zien als die dag al voorbij is?
Dan ga je naar de Google Doodles pagina, daar kun je al de logo’s bij elkaar vinden. Dus ook deze van Jules Vernes, die ze ook in een HD-versie gemaakt hebben waarbij je niet door het logo hoeft te gluren om wat te kunnen zien.
Handig.

 Reacties uitgeschakeld voor Google Doodle gemist?  Tags: ,

Avatar Kinect Live Demo

 Gepubliceerd door om 07:25  Gaming
feb 222011
 

Afgelopen maand konden we al een “reclame filmpje” zien van Avatar Kinect zien, maar dat een snel, goed bij elkaar geknipt geheel met een beat eronder.
De demo hierboven was een live demo in een zaal met veel andere mensen. Die gaat daarom al haast vanzelfsprekend minder vloeiend.

Wat me opviel bij met name het gesprek met 3 personen was dat de bewegingen van de mond zeker nog niet perfect waren. Soms leek het alsof iemand aan het praten was (de mond bewoog), maar er kwam geen geluid uit. En ook het camerawerk was af en toe wat vreemd waarbij mensen buiten beeld aan het praten waren.

Maar…het is nog niet af, het was een demo om te laten zien waar ze staan en de scherpe randjes kunnen nog bijgeschaafd worden.
Grote vraag dan is nog of er ook een client voor Windows gaat komen. Nou er officiële drivers voor de Kinect in combinatie met Windows komen, zou dat mogelijk moeten zijn.

Is de Kno nu al weer KO?

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
feb 222011
 

Ik kan niet zeggen dat ik het zo heel verrassend vind, maar uiteraard wel teleurstellend. Het gerucht gaat dat Kno, het bedrijf dat de studenten-tablet zou gaan leveren voor sterke studenten, de handdoek al weer in de ring gooit. En dat nog voordat de mensen die er eentje op pre-order besteld hadden, hun exemplaar ontvangen hebben.

Sources said Kno execs have recently decided that the quicker-than-expected uptake in tablet production by a multitude of powerful device makers had made its efforts to package a seamless offering less critical.

Dat klinkt voor mij als “we hebben ons vergist in hoe moeilijk het is om een goed hardware + software platform te maken. We zien nu dat het ons nooit gaat lukken om dit goed te krijgen”.

Het verhaal over dat ze zich gaan richten op het aanbieden van hun “robuuste” platform op andere, bestaande tablets, klinkt leuk, maar zorgt er voor dat ze hun unieke positie kwijt zijn. Als je nog maar gewoon een softwareleverancier voor de iPad en Android zijn, zal het veel en veel moeilijker zijn zich te onderscheiden van de rest. Jammer, maar helaas dus. Ik vrees dat niet veel van de investeerders in het bedrijf veel van hun geld terug gaan zien.

 Reacties uitgeschakeld voor Is de Kno nu al weer KO?  Tags: ,