Podcasten = MP3?

 Gepubliceerd door om 14:15  Edupodcast
nov 122005
 
“Yesterday’s coverage of the Audible announcement exposed a conversation that was coming, and it boils down to the question in the title of this piece. The answer — if you’re not using MP3, you’re probably trying to make podcasting into a replay of previous media. The thing that makes podcasting special is that it is accessible to everyone, not just companies with huge production budgets.”

(bron)

Hmmm, tamelijk principiële uitspraak van Dave Winer, maar dat op zich is niet zo raar uit zijn mond. Hoewel ik zijn bezwaren absoluut onderschrijf vind ik dat MP3 als formaat toch het nodige mist. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om enhanced podcasts te maken (die dan dus eigenlijk ook geen ‘podcasts’ meer zijn omdat ze haast per definitie geen MP3) gebruiken.

Dagelinks Exit

 Gepubliceerd door om 11:33  Persoonlijk
nov 122005
 

Ik verwijder niet snel een feed uit mijn RSS-lezer en zeker niet eentje die altijd interessant nieuwe bevat(te). Maar vanochtend heb ik toch de feed van Dagelinks.nl verwijderd.
Reden: de RSS-feed biedt geen informatie meer.
Dagelinks.nl is overgestapt op het niet langer aanbieden van een samenvatting van hun berichten in de RSS-feed, maar geeft nog slechts de titel en een link (“Lees verder op Dagelinks.nl!”) naar het bericht op de site. En daarmee helpen ze wat mij betreft in een klap het hele gemak/nut van RSS om zeep. En met ruim 200 feeds in mijn RSS-lezer heb ik geen tijd om me daar lang boos over te maken. Jammer is overigens dat ik het nu ook niet zal merken als ze de feed weer zouden aanpassen. RSS-lezers moet je zuinig mee zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Dagelinks Exit  Tags:

Moblog bij de NOS

 Gepubliceerd door om 10:04  Media
nov 122005
 
“Wil je meewerken aan de site van NOS Headlines dan kan dat.
Op deze pagina kun je je aanmelden en krijg je de mogelijkheid om je bericht, foto’s of videobijdragen te uploaden.”

(bron)

De NOS heeft het redelijk door lijkt me en probeert het potentieel van de mobiele reporter aan te boren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en krijgen de mogelijkheid materiaal aan de leveren. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Moblog bij de NOS  Tags:

Help I created a monster!

 Gepubliceerd door om 01:40  Tools
nov 122005
 

Twee op zich losstaande berichten gisteren die beiden onder bovenstaande titel te vatten zijn:

“Sony BMG announced that they will be temporarily suspending the production of CDs containing the First4InternetXCP content protection. Why you may ask? Well they tried to stop the hax0rs of the world from stealing music, so the hax0rs used Sony’s technology to exploit a Trojan virus. Touché Sony!”

(bron)

en:

“[Amazon], the online retailer of books and just about everything else was awarded three new patents, covering its purchase circles, search and consumer reviews.”

(bron)

Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Help I created a monster!  Tags:
nov 122005
 
Scriptie Jeroen Jansen - Klik voor grotere versie

Jeroen Jansen is vorige week afgestudeerd aan de Universiteit Tilburg. Onderwerp van zijn doctoraalstudie is: wiki in het Hoger Onderwijs – Een onderzoek naar wiki ter facilitering van CSCL. En het document staat als PDF online!
Het is een omvangrijk en interessant document. Overigens valt de omvang eigenlijk wel weer mee, want de helft van de 111 pagina’s zijn literatuurverwijzingen en bijlagen. Ik ken overigens nog wel een paar HBO-docenten die het met die verhouding helemaal niet eens zouden zijn. Lees verder….