Moblog bij de NOS

“Wil je meewerken aan de site van NOS Headlines dan kan dat.
Op deze pagina kun je je aanmelden en krijg je de mogelijkheid om je bericht, foto’s of videobijdragen te uploaden.”

(bron)

De NOS heeft het redelijk door lijkt me en probeert het potentieel van de mobiele reporter aan te boren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en krijgen de mogelijkheid materiaal aan de leveren.
Maar…het zit niet helemaal lekker in elkaar. De instructie wekt de indruk dat je je moet aanmelden, maar het formulier onder aan de pagina verstuurt blijkbaar meteen een bijdrage.
En, en dat vind ik een heel belangrijke, er staat nergens hoe de rechten op de bijdrage geregeld zijn. Met andere woorden: draag je de gebruiksrechten over aan de NOS? De FAQ voor de site zegt namelijk: Deze websites inclusief de gepubliceerde informatie vallen onder het copyright van de NOS. Verveelvoudiging en/of openbaarmaking, anders dan voor eigen niet-commercieel gebruik, zijn zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de NOS niet toegestaan.

Is het haastwerk en iets waar ze nog niet over nagedacht hebben of bewust vaag houden van om te kijken wat hun speelruimte is? Ik weet het niet. Ik schat de kennis van de NOS-ers te hoog in om het op het eerste te houden.