Podcasten = MP3?

“Yesterday’s coverage of the Audible announcement exposed a conversation that was coming, and it boils down to the question in the title of this piece. The answer — if you’re not using MP3, you’re probably trying to make podcasting into a replay of previous media. The thing that makes podcasting special is that it is accessible to everyone, not just companies with huge production budgets.”

(bron)

Hmmm, tamelijk principiële uitspraak van Dave Winer, maar dat op zich is niet zo raar uit zijn mond. Hoewel ik zijn bezwaren absoluut onderschrijf vind ik dat MP3 als formaat toch het nodige mist. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om enhanced podcasts te maken (die dan dus eigenlijk ook geen ‘podcasts’ meer zijn omdat ze haast per definitie geen MP3) gebruiken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gideon
16 jaren geleden

Ik denk dat ik de grens leg bij geen DRM gebruiken en het moet door VLC kunnen worden afgespeeld.

Maar ik denk dat Dave dat ook eigenlijk bedoeld :) het gaat namelijk niet zo zeer op mp3 maar vooral over het gebruik van open toegankelijke formaten.

Fred Zelders
16 jaren geleden

Om duidelijk te maken wat je echt nastreeft kan je het beste zwart-wit redeneren. Dan begrijpen de mensen wat je bedoelt. Bij Winer kan je dus ook niet anders verwachten dan dat hij zo’n principiëel standpunt in neemt.

Pierre
16 jaren geleden

@Fred: Zoals ik al aangaf, was het van hem ook wel te verwachten. Overigens zijn hij en Adam Curry het wat dit betreft weer eens met elkaar eens (Adam zei zoiets als "ze hebben een goed idee helemaal verkeerd aangepakt/geïmplementeerd". Grappig was wel dat Adam de argumentatie met name ook op het financiële gooide. Het blijven twee maffe tegenpolen wat dat betreft.