Red de NPS!

 Gepubliceerd door om 20:47  Algemeen
jun 282005
 
“Het kabinet heeft vrijdag 24 juni besloten tot opheffing van de NPS als onderdeel van een nieuw plan voor de publieke omroep vanaf 2008. De NPS is daar verbijsterd over. De toekomst van tal van zeer gewaardeerde publieke programma’s staat op het spel.
Onacceptabel en onbegrijpelijk!”

(bron)

Als ouder van twee kinderen die elke dag Sesamstraat kijken en straks (hoop ik) ook Het Klokhuis, heb ik natuurlijk voldoende reden om een handtekening achter te laten. Maar ook omdat je het hebt over hét onderdeel van de publieke omroepen waar je van kunt verwachten dat ze kwaliteit maken met programma’s als bijvoorbeeld NOVA, Andere Tijden, Zembla vind ik dat een overheid zotte dingen aan het doen is als ze daar mee gaan rotzooien. Afblijven dus!

Nou zal een bericht hier op mijn weblog waarschijnlijk niet zo veel impact hebben, ik hoop dat ook dat een paar van de grote bloggers (met veel bezoekers) het bericht en de actie willen oppikken. De nieuwe media moeten toch kunnen helpen dit lid van de ‘oude’ media te redden!

Deel dit bericht:

PCM v.s. de NOS over KaZaA

 Gepubliceerd door om 20:30  Internet
jun 282005
 
“Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft gisteren bepaald dat makers van muziek- en film-uitwisselings-programma’s zoals KaZaA kunnen worden aangeklaagd in verband met inbreuk op het auteursrecht dat op de uitgewisselde films en muziekbestanden kan rusten.”

(bron)

De titel van het PCM bericht luidt: “Makers p2p-software wel strafbaar volgens VS” en daarmee is hij onjuist. Het NOS-journaal (dat van 20:00 uur) had het warempel wel begrepen en legde uit dat het betekende dat ze “vervolgbaar” waren, maar dat dat nog lang niet betekende dat ze dan ook veroordeeld zouden worden. Ze lieten Philip zelfs vertellen dat het een haast bij voorbaat verloren gevecht was aangezien er steeds nieuwe en andere software voor P2P komt en er vaak geen officiële, eenvoudig aan te klagen, bedrijven achter zitten. Lees verder….

Deel dit bericht:

Handige dozen

 Gepubliceerd door om 19:35  Internet
jun 282005
 
“Vanaf vandaag biedt TPG Post alle gebruikers van eBay.nl en Marktplaats.nl de mogelijkheid om PrePaid verzenddozen aan te schaffen via beide sites. Op deze manier wordt het veel eenvoudiger om pakketten te versturen binnen Nederland. De PrePaid verzenddozen zijn voorgefrankeerd en verkrijgbaar in drie verschillende formaten. TPG Post levert de dozen gratis bij de gebruikers thuis of op kantoor af. Deze kunnen de dozen vervolgens afgeven bij het Postkantoor of een TPG Post Servicepunt.”

(bron)

Handig en slim. Want het aanbieden van spullen via ebay is moeilijk als je niet precies weet wat het verzenden gaat kosten. En als je daar nog geen ervaring mee hebt, dan begin je er vaak niet aan. Nu kun je een redelijk bedrag (< 7 euro voor pakjes tot 5 kilo) in rekening brengen zonder écht grote verkoper te zijn (al moet je er natuurlijk wel 10 tegelijkertijd aanschaffen).
Dat het goedkoper kan blijkt wel uit bijvoorbeeld de prijzen die deze online winkel (waar ik zelf goede ervaringen mee heb) in rekening brengt.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Handige dozen  Tags:
jun 282005
 

Het duurt nog even voordat het zover is (15 en 16 november 2005), maar je kunt je vanaf vandaag aanmelden voor de SURF Onderwijsdagen 2005. Vooraf wat betreft preconferenties heb je natuurlijk nu nog ruime keuze.
Ik zou natuurlijk reclame kunnen maken voor preconferentie P1, maar als je vaste lezer van dit weblog bent, dan hoor je waarschijnlijk niet bij de doelgroep voor de workshop. Maar, mocht je nou een aantal collega’s hebben die nog helemaal niets van weblogs weten en nog geen idee hebben wat ze er mee zouden moeten, dan is nu je kans om hen op die workshop te wijzen! ;-)
Update: Zie ook de trackback van Wilfred Rubens!

Deel dit bericht:

Levende Taxonomieën

 Gepubliceerd door om 07:30  Leertechnologie
jun 282005
 
“The Living Taxonomy Project is a collaborative effort aimed at creating a global set of open source, standards-based taxonomies for education. The purpose of these taxonomies will be to provide a free cataloging structure for the collection and sharing of education materials around the world.”

(bron)

Via elearninspace kwam ik bij het Living Taxonomy Project. Ze hebben op het moment drie taxonomieën in beheer, maar hopen dat het er meer worden. Jammer vind ik dat de keuze van gebruikte technologie ter ondersteuning van de site wat ondoordacht is. Ze maken namelijk gebruik van een wiki, en dat is niet zondermeer een goed idee. Lees verder….

Deel dit bericht: