Red de NPS!

“Het kabinet heeft vrijdag 24 juni besloten tot opheffing van de NPS als onderdeel van een nieuw plan voor de publieke omroep vanaf 2008. De NPS is daar verbijsterd over. De toekomst van tal van zeer gewaardeerde publieke programma’s staat op het spel.
Onacceptabel en onbegrijpelijk!”

(bron)

Als ouder van twee kinderen die elke dag Sesamstraat kijken en straks (hoop ik) ook Het Klokhuis, heb ik natuurlijk voldoende reden om een handtekening achter te laten. Maar ook omdat je het hebt over hét onderdeel van de publieke omroepen waar je van kunt verwachten dat ze kwaliteit maken met programma’s als bijvoorbeeld NOVA, Andere Tijden, Zembla vind ik dat een overheid zotte dingen aan het doen is als ze daar mee gaan rotzooien. Afblijven dus!

Nou zal een bericht hier op mijn weblog waarschijnlijk niet zo veel impact hebben, ik hoop dat ook dat een paar van de grote bloggers (met veel bezoekers) het bericht en de actie willen oppikken. De nieuwe media moeten toch kunnen helpen dit lid van de ‘oude’ media te redden!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
TomV
TomV
17 jaren geleden

Ik zie (nog?) geen reden om hier tegen te zijn. Voor de oprichting van de NPS bestonden programma’s als klokhuis en sesamstraat ook. Nieuws en actualiteitenprogramma’s zijn ook van alle tijden (alleen telkens in een ander jasje).

Ik ben het mevrouw Van der Laan eens dat er teveel publieke omroepen zijn. Eén echte omroep die onafhankelijk en objectief is (NOS) lijkt me meer dan voldoende. Ik heb de oprichting van de NPS dan ook sowieso niet begrepen.

In de opzet van mevrouw Van der Laan worden de medewerkers ingezet bij de overige omroepen. Als de programma’s inderdaad zeer gewaardeerd zijn, zullen andere omroepen ze zeker overnemen. Zo zie ik Andere tijden en Zembla nog wel terechtkomen bij de VPRO. NOVA is naar mijn idee inwisselbaar en past in (een aangepaste formule) meerdere omroepen.

Kortom, ik vind de opzet van mevrouw Van der Laan getuigen van lef en visie. Er moet iets veranderen in (publiek) omroepland, en dit is een prima eerste stap.

Pierre
17 jaren geleden

Ben ik toch niet met je eens. Natuurlijk, de NPS was een vreemde eend in de bijt: een omroep zonder leden. Maar waar ik je het verschil tussen AVRO, KRO, NCRV en BNN niet zo zou kunnen vertellen (OK, VPRO is een andere positieve uitzondering), sprongen de programma’s van de NPS er uit.
Moet ik er op vertrouwen dat een omroep die het herhalen van Dallas een goed idee vindt zich gaat bekommeren om Sesamstraat? Vind ik niet echt geruststellend!

Dat er wat moet veranderen in omroepland kan ik begrijpen, maar ik begrijp niet waarom je dit zo’n prima eerste stap vindt. Volgens mij begin je met de meest rotte plekken en niet met het op het spel zetten van je kroonjuwelen.