Nederlandse Podcasts bij elkaar

 Gepubliceerd door om 18:04  Internet
apr 302005
 

Via frEdSCAPEs kwam ik bij Podfeed.nl terecht. Daar vind je een verzameling podcasts van Nederlandse bodem bij elkaar én heb je meteen de mogelijkheid die te beluisteren via een ontzettend mooi vormgegeven virtuele iPOD. Eerdere uitzendingen selecteer je door de klikken op de bijbehorende titel in die iPOD. Soms kunnen goede ideeën zo eenvoudig zijn. Mooi.

OpenMagazine exit

 Gepubliceerd door om 10:41  Algemeen
apr 302005
 

Het nadeel van veel RSS-feeds is dat het wel eens een tijdje kan duren voordat je in de gaten hebt dat er eentje verdwenen is. Vooral als dat een feed van een maandelijkse uitgave is zoals Open Magazine was (hmm, die zin is een beetje krom). In januari schreef ik daar nog over dat het zo mooi was dat ze zo goed gebruik maakten van de verschillende beschikbare distributievormen. Maar Open Magazine is er niet meer, het heet nu Livre. En zoals helaas wel vaker gebeurt bij “verbeteringen om de lezer nog beter tot dienst te zijn” is het kind met het badwater weggespoeld. Lees verder….

Geen KPN ADSL meer via Versatel?

 Gepubliceerd door om 11:37  Internet
apr 292005
 

Voor mijn vorige bericht over het hosten van deze site wilde ik even kijken wat ook al weer de verschillende abonnementsvormen via Zonnet waren. Dat is waar ik gebruik van maak middels een “Zonnet Basic” ADSL abonnement via KPN. Nou wist ik natuurlijk wel dat Versatel (de eigenaar van Zonnet) al een tijdje geleden besloten heeft om de naam niet meer te gebruiken en dat je als je naar de Zonnet-site gaat automatisch bij Versatel terecht komt. Het rare is echter dan je op de pagina met abonnementsvormen alleen nog maar de Versatel-ADSL vormen tegen komt en niet meer die via KPN! Weet iemand of dat al lang zo is en of dat betekent dat je inderdaad geen ADSL via KPN meer via Versatel kunt aanschaffen? Ik vraag me dan ook af wat dat zou betekenen als ik nu bijvoorbeeld naar ADSL-Lite zou willen overstappen.

 Reacties uitgeschakeld voor Geen KPN ADSL meer via Versatel?  Tags:

Hosting-tips gezocht

 Gepubliceerd door om 11:32  Internet
apr 292005
 

Zoals je ongetwijfeld regelmatig merkt is de site hier niet erg snel. Dat zal deels aan de omvang van mijn servertje liggen, maar ook het krijgen van een verbinding met mijn server via het ADSL-netwerk van Versatel lijkt niet altijd even lekker te gaan. Tijd voor verandering dus. Lees verder….

Colevi

 Gepubliceerd door om 23:09  Onderwijs
apr 282005
 

Als middel om elkaar op de hoogte te houden van de verschillende projecten en andere werkzaamheden waar we mee bezig zijn, organiseert de afdeling waar ik bij Fontys werk maandelijks een lunchcollege. Van 12:30 tot 13:30 uur, broodjes, kroket, (karne-)melk erbij en met volle mond luisteren naar steeds een andere collega uit de afdeling.
Vanmiddag verzorgde Anouke Bakx een interessant lunchcollege over het Colevi-project. Colevi staat voor Coöperatief leren en toetsen met behulp van digitale video in een hypermedia omgeving.
In het project wordt samenwerkend (coöperatief) leren en toetsen met behulp van digitale video vormgegeven en in pilots geïmplementeerd. Een van de centrale thema’s hierbij is de manier waarop communicatie tussen studenten hen kan helpen bij hun professionele ontwikkeling. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Colevi  Tags:
apr 272005
 

Vanmiddag ben ik, zoals ik vertelde, naar de Kenniscirkel bijeenkomst “Social Software” geweest in Utrecht.
Het leek wellicht dat ik de extra hoog legde met de vergelijking met Blognomics en Les Blogs, maar dat was niet de bedoeling. Het was voor mij de eerste bijeenkomst die geheel in het teken stond van weblogs en wiki’s en dus ging ik er volledig open minded naar toe.
En ik moet zeggen dat de opkomst alleen al indrukwekkend was. Dames en heren in het onderwijs, als jullie het nog niet wisten: in het bedrijfsleven worden weblogs en wiki’s serieus genomen. Ton zal ongetwijfeld de exacte getallen kennen, maar als ik snel schat waren er toch zo’n 50 deelnemers aanwezig waarvan ik de enige edublogger was. Lees verder….

apr 272005
 

Ontvangen via de mail van Tonny Triezenberg van het Instituut voor Information Engineeringen met dank aan Johan Oomen voor het doorsturen naar de Webstroom mailinglijst:

“Op donderdag 28 april 2005 om 16.00 uur zal er een streaming video worden verzorgd van de Openbareles van Dr. ir. Ben Krase, lector Digital Life bij het Instituut voor Information Engineering:
*Digital Life* – de toegevoegde waarde van ICT in onze leefomgeving

Een aantal belangrijke technologische ontwikkelingen brengt een grote verandering teweeg in de vorm van de informatie en communicatie die we in onze woon- en werkomgeving gebruiken.
In deze Openbare Les gaat Ben Krase in op nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Het gaat hierbij om snelle netwerken, intelligente huishoudelijke apparaten, slimme camera’s, identificatiechips of bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Zal ons leven vanaf nu bepaald worden door deze digitale systemen? Kunnen we hiermee maatschappelijke problemen oplossen als bijvoorbeeld de vergrijzing van de bevolking, of de maatschappelijke veiligheid? En krijgen we eindelijk de slimme woningen met zelfdenkende koelkasten en zelfsorterende wasmachines?

Donderdag 28 april zal de openbare les vanaf 16:00 uur te bekijken zijn via deze link.

De openbare les is te bekijken in Windows Media Player.”

Ik zal zelf helaas niet in staat zijn om de les te bekijken omdat ik morgen rond die tijd mijn wekelijks telefonisch QTI-overleg heb, maar ik neem toch eigenlijk ook wel aan dat de stream naderhand nog toegankelijk is (toch?).

 Reacties uitgeschakeld voor Digital Life – de toegevoegde waarde van ICT in onze leefomgeving  Tags:
apr 272005
 

Ik was niet bij Blognomics, ook niet bij Les Blogs, maar ga vanmiddag wél naar de bijeenkomst van de Kenniscirkel over ‘Social Software’. Frank Janssen, Maarten Sikkema (Macaw) en Ton Zijlstra verzorgen de inleidingen. Ik begreep van Ton dat ook Hans Mestrum en Marco Derksen er zullen zijn. Kan ik eindelijk eens / toch nog een paar business bloggers in levende lijve ontmoeten. Ik zag mijn kans daarop tijdens de volgende Businessblogmeeting op 23 juni in rook opgaan omdat ik dan de hele week in Sheffield zit.

Goedkoop bellen

 Gepubliceerd door om 00:07  Internet
apr 272005
 

Zojuist heb ik weer een uur aan de telefoon gezeten voor een van de twee IMS-vergaderingen die ik elke week heb. Eentje is op donderdag van 16:00 – 17:00 uur, dan bel ik vanaf mijn werkplek in Eindhoven, eentje op dinsdagen van 22:00 – 23:00 uur, dan bel ik vanaf thuis. Hoewel ik die telefoontjes vanaf thuis kan declareren was het feit dat die kosten zo zichtbaar zijn (online bij KPN) een extra reden om rond te kijken naar goedkopere alternatieven. Lees verder….