Digital Life – de toegevoegde waarde van ICT in onze leefomgeving

Ontvangen via de mail van Tonny Triezenberg van het Instituut voor Information Engineeringen met dank aan Johan Oomen voor het doorsturen naar de Webstroom mailinglijst:

“Op donderdag 28 april 2005 om 16.00 uur zal er een streaming video worden verzorgd van de Openbareles van Dr. ir. Ben Krase, lector Digital Life bij het Instituut voor Information Engineering:
*Digital Life* – de toegevoegde waarde van ICT in onze leefomgeving

Een aantal belangrijke technologische ontwikkelingen brengt een grote verandering teweeg in de vorm van de informatie en communicatie die we in onze woon- en werkomgeving gebruiken.
In deze Openbare Les gaat Ben Krase in op nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Het gaat hierbij om snelle netwerken, intelligente huishoudelijke apparaten, slimme camera’s, identificatiechips of bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Zal ons leven vanaf nu bepaald worden door deze digitale systemen? Kunnen we hiermee maatschappelijke problemen oplossen als bijvoorbeeld de vergrijzing van de bevolking, of de maatschappelijke veiligheid? En krijgen we eindelijk de slimme woningen met zelfdenkende koelkasten en zelfsorterende wasmachines?

Donderdag 28 april zal de openbare les vanaf 16:00 uur te bekijken zijn via deze link.

De openbare les is te bekijken in Windows Media Player.”

Ik zal zelf helaas niet in staat zijn om de les te bekijken omdat ik morgen rond die tijd mijn wekelijks telefonisch QTI-overleg heb, maar ik neem toch eigenlijk ook wel aan dat de stream naderhand nog toegankelijk is (toch?).