apr 272005
 

Vanmiddag ben ik, zoals ik vertelde, naar de Kenniscirkel bijeenkomst “Social Software” geweest in Utrecht.
Het leek wellicht dat ik de extra hoog legde met de vergelijking met Blognomics en Les Blogs, maar dat was niet de bedoeling. Het was voor mij de eerste bijeenkomst die geheel in het teken stond van weblogs en wiki’s en dus ging ik er volledig open minded naar toe.
En ik moet zeggen dat de opkomst alleen al indrukwekkend was. Dames en heren in het onderwijs, als jullie het nog niet wisten: in het bedrijfsleven worden weblogs en wiki’s serieus genomen. Ton zal ongetwijfeld de exacte getallen kennen, maar als ik snel schat waren er toch zo’n 50 deelnemers aanwezig waarvan ik de enige edublogger was. Lees verder….

apr 272005
 

Ontvangen via de mail van Tonny Triezenberg van het Instituut voor Information Engineeringen met dank aan Johan Oomen voor het doorsturen naar de Webstroom mailinglijst:

“Op donderdag 28 april 2005 om 16.00 uur zal er een streaming video worden verzorgd van de Openbareles van Dr. ir. Ben Krase, lector Digital Life bij het Instituut voor Information Engineering:
*Digital Life* – de toegevoegde waarde van ICT in onze leefomgeving

Een aantal belangrijke technologische ontwikkelingen brengt een grote verandering teweeg in de vorm van de informatie en communicatie die we in onze woon- en werkomgeving gebruiken.
In deze Openbare Les gaat Ben Krase in op nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Het gaat hierbij om snelle netwerken, intelligente huishoudelijke apparaten, slimme camera’s, identificatiechips of bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Zal ons leven vanaf nu bepaald worden door deze digitale systemen? Kunnen we hiermee maatschappelijke problemen oplossen als bijvoorbeeld de vergrijzing van de bevolking, of de maatschappelijke veiligheid? En krijgen we eindelijk de slimme woningen met zelfdenkende koelkasten en zelfsorterende wasmachines?

Donderdag 28 april zal de openbare les vanaf 16:00 uur te bekijken zijn via deze link.

De openbare les is te bekijken in Windows Media Player.”

Ik zal zelf helaas niet in staat zijn om de les te bekijken omdat ik morgen rond die tijd mijn wekelijks telefonisch QTI-overleg heb, maar ik neem toch eigenlijk ook wel aan dat de stream naderhand nog toegankelijk is (toch?).

 Reacties uitgeschakeld voor Digital Life – de toegevoegde waarde van ICT in onze leefomgeving  Tags:
apr 272005
 

Ik was niet bij Blognomics, ook niet bij Les Blogs, maar ga vanmiddag wél naar de bijeenkomst van de Kenniscirkel over ‘Social Software’. Frank Janssen, Maarten Sikkema (Macaw) en Ton Zijlstra verzorgen de inleidingen. Ik begreep van Ton dat ook Hans Mestrum en Marco Derksen er zullen zijn. Kan ik eindelijk eens / toch nog een paar business bloggers in levende lijve ontmoeten. Ik zag mijn kans daarop tijdens de volgende Businessblogmeeting op 23 juni in rook opgaan omdat ik dan de hele week in Sheffield zit.

Goedkoop bellen

 Gepubliceerd door om 00:07  Internet
apr 272005
 

Zojuist heb ik weer een uur aan de telefoon gezeten voor een van de twee IMS-vergaderingen die ik elke week heb. Eentje is op donderdag van 16:00 – 17:00 uur, dan bel ik vanaf mijn werkplek in Eindhoven, eentje op dinsdagen van 22:00 – 23:00 uur, dan bel ik vanaf thuis. Hoewel ik die telefoontjes vanaf thuis kan declareren was het feit dat die kosten zo zichtbaar zijn (online bij KPN) een extra reden om rond te kijken naar goedkopere alternatieven. Lees verder….