Hosting-tips gezocht

Zoals je ongetwijfeld regelmatig merkt is de site hier niet erg snel. Dat zal deels aan de omvang van mijn servertje liggen, maar ook het krijgen van een verbinding met mijn server via het ADSL-netwerk van Versatel lijkt niet altijd even lekker te gaan. Tijd voor verandering dus.
Ik ben op zoek naar hosting die aan de volgende voorwaarden voldoet:

* Apache
* PHP
* Mysql
* 1GB schijfruimte (of meer)
* 5GB dataverkeer per maand (of meer)
* toegang tot de logbestanden
* server fysiek in Nederland
* (bij voorkeur) de mogelijkheid om meer dan één domein te hosten
* betrouwbaar! (d.w.z. positieve reacties van gebruikers noodzakelijk, snelle reactie op vragen via mail idem).

De hoeveelheid schijfruimte lijkt wellicht fors, maar de totale omvang van de site hier is op het moment al meer dan 500MB. Voornamelijk omdat ik ook foto’s etc. zelf host. Maar ook de presentatie (als PPT of als Flash) vergen nogal wat ruimte. Ik zou wat kunnen opruimen maar wil nu eenmaal niet snel tegen een bovengrens aankomen.
Idem voor de hoeveelheid dataverkeer. Hoewel ik geen video’s vanaf de server host, gaat dat redelijk rap en wil ik daar het plafond voorlopig niet zien.

Prijs
Voor niets gaat de zon op, maar elke euro die ik voor externe hosting uitgeef is er een meer dan dat ik nu uitgeef. Downgraden van mijn huidige ADSL-verbinding zit niet direct in de planning dus ook dat soort kostenafwegingen tellen niet mee.
Dus hoe goedkoper hoe beter.

Jullie tips/ervaringen/adviezen zijn van harte welkom!

0 0 stem
Bericht waardering
14 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
mf
mf
15 jaren geleden

Kijk ook eens op:
http://www.digitalus.nl/index.php?pat

Een site waar ik regelmatige nuttige informatie vandaan haal is:
http://www.webhosters.nl/

Laat me even weten als je wat hebt gevonden. Succes in ieder geval!

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Marco,

Dank je voor de tips.
De reseller-account ziet er op zich wel interessant uit, maar betekent dat ik inderdaad een aantal subcontracters moet vinden. Anders is 35 euro excl. btw per maand stevig.
Hun Maxi-pakket zit daar met 13,50 per maand weliswaar een stuk onder, maar zit krap in de schijfruimte (750MB).

De Edublogs-website wordt door BHosted gehost. Wat betreft stabiliteit of reageren op vragen niets op aan te merken, maar schijfruimte is er duur (te duur). Voor 384 euro (excl. BTW) per jaar krijg ik maar 800MB schijfruimte. De bijbehorende 16GB per maand dataverkeer en 250 domeinen (!) die ik er dan mag hosten zijn leuk, maar niet in verhouding met de schijfruimte (tenminste voor mij niet).

Via webhosters kwam ik bij NetWrite. Het medium-pakket ziet er goed uit (zeker voor die prijs). Bij 3 euro per maand is de vraag eerder of je daar wel service voor *mag* verwachten. Ik heb een vraag via de mail naar hen uit staan, ben benieuwd hoe snel de responsetijd is.

Pierre
15 jaren geleden

Nog eentje die er wel interessant uitziet: Webreus

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Patrick,
Dank je voor de links, maar ik snap niet helemaal waarom maxes iets voor mij zou zijn. De hostingpakketten staan vermeld tot 100MB schijfruimte en de prijzen voor het netwerkverkeer zijn stevig. (?)

Wilfred Rubens
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

Ik zit zelf bij Flexwebhosting.
http://www.flexwebhosting.nl/hosting.htm . Ik gebruik hostingpakket 1.

Gideon
15 jaren geleden

Ik ben van plan om in de loop van deze zomer naar http://textdrive.com/ te gaan, ze voldoen niet aan al jouw eisen (locatie bijvoorbeeld) maar zijn wel erg goed.

bas
bas
15 jaren geleden

Ik ben net zelf van Digitalus (de tip van Marco) overgegaan naar Helderhosting. ( http://www.helderhosting.nl/ )

Ik had pakket 1 bij Digitalus en merkte dat ik elke maand dik over de dataverkeerlimiet heen ging. Hiervoor betaal je uiteraard steeds meer … Daarom de overstap naar Helderhosting waar ik voor 74 Euro incl. 30 gig. aan dataverkeer en 1 gig aan ruimte heb. Prima dus.

Het is nog wel een jong startend bedrijf, maar staan je prima te woord en helpen je graag. (ik heb wel eens om 22:00 op vrijdag een half uur zitten telefoneren om een probleem op te lossen).

Als arme student en veelvraagend persoon zit ik hier dus prima.

Ton Zijlstra
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

Ik heb goede ervaringen met Rob van Andel van http://goedkopehost.nl/

groet,

Ton

Patrick
Patrick
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

Ik was gewoonweg niet op de hoogte van het feit dat er veel goedkopere hosting aanbieders zijn. En ik maar denken dat Maxes goedkoop is.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Patrick,

Geen probleem hoor, zo hebben we allebei nog wat aan de reacties van de anderen ;-)

Arnoud
15 jaren geleden

Pierre,
Ik ben zeer tevreden over mijn hosting-provider:
http://www.webnoise-webhosting.nl/

Groeten,

Arnoud

Arnoud
15 jaren geleden

Aanvulling: Ik zie nu pas dat je abnormaal veel schijfruimte nodig hebt ;-). Hij biedt nu standaard max. 250MB, maar volgens mij is dat onderhandelbaar.

Pierre
15 jaren geleden

Hoezo abnormaal? Ik noem het liever ‘meer dan meestal wordt aangeboden’ ;-)
Overigens is dat dus ook gewoon de belangrijkste reden van het nog steeds zelf thuis hosten. Drie jaar geleden was het leren een server in de lucht houden leuk, maar nu moet het gewoon werken.