dec 312004
 
“De telecomwaakhond OPTA heeft een verzoek van KPN om toegang te krijgen tot het kabelnet van UPC afgewezen.”

(bron)

De plannen van KPN zijn al van afgelopen juni. In november bleek dat ze er met UPC niet uit kwamen en een paar weken geleden vond de NMA het al geen probleem dat UPC geen toegang gaf aan KPN. Het lijkt er op dat KPN een lange adem zal moeten hebben om dit voor elkaar te krijgen.

 Reacties uitgeschakeld voor OPTA: geen toegang tot kabelnet voor KPN  Tags:
dec 302004
 
“De Gemeentebelastingen Rotterdam (GBR) heeft donderdag beslag gelegd op het prijzengeld van maximaal 76 potentiële prijswinnaars van de Nationale Postcode Loterij in de wijken Ommoord en Zevenkamp. Nadat bekend was geworden dat de prijs in Rotterdam valt, heeft de Gemeentebelastingen het betreffende postcodegebied 3068 op wanbetalers gecontroleerd.”

(bron)

Nee, geen leedvermaak, wél een bevestiging van mijn redenen om nooit met de Postcode Loterij mee te doen. Er zitten nou eenmaal nadelen aan het feit dat iedereen weet dat je gewonnen hebt (of erger nog: gaat winnen).

 Reacties uitgeschakeld voor Gemeentebelastingen pakt prijswinnaars loterij aan  Tags:

Blaffende weblogs

 Gepubliceerd door om 10:24  Internet
dec 302004
 
“In de VS sturen webloggers presentator Dan Rather met pensioen. In Nederland moet officier van justitie Joost Tonino het veld ruimen.”

(bron)

Ook webwereld kan niet om een ‘nieuwsbericht’ over het al dan niet doorbreken van weblogs heen. Ze haalden daarom een paar oude verhalen uit de kast en gaan nog maar eens in op de shocklogs en de manier waarop die je ook in Nederland je carrière kunnen breken. Het artikel is in overigens afgewogener dan de Netwerk-uitzending van afgelopen oktober. Ze benoemen tenminste dat deel van de webloggers (shocklogs) waar ze verder op ingaan.
Raar dat ze bij de voorbeelden van ‘de top van de weblogpiramide’ alleen bloggers van buiten Nederland noemen, daar hadden toch ook wel Nederlanders tussen kunnen/moeten staan. Opvallend ook dat er een ‘piramide’ en een ‘webloghiërarchie’ zou moeten zijn, is zo erg ‘oude media’ om dat te doen.

Online marketing en rampen

 Gepubliceerd door om 15:36  Internet
dec 292004
 

Op Marketingfacts kun je lezen over de (kortlopende) actie van Elsevier waardoor je bij het zoeken naar o.a. tsunami ook reclames van Elsevier in beeld kreeg. Ik kan me daarbij voorstellen dat “Elsevier” bij Google aan “nieuws” of “actueel” gekoppeld was en dat “tsunami” dat op dit moment ook was en er zo een koppeling “Elsevier” <-> “tsunami” ontstaan is. Dus zonder directe actie van Elsevier.
Dat een online reclame zonder veel bijbedoelingen onhandig kan worden, laat ook onderstaande reclame van Canon zien:
Canon Reclame - Klik voor grotere versie Het is het eerste frame van een annimatie over de nieuwe PIXMA-range printers en was te zien op nu.nl
Update om 18:00 uur – reactie via Marketingfacts toegevoegd.
Update om 20:00 uur – toch maar even de spelling van Elsevier aangepast. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Online marketing en rampen  Tags:

Weblogs over zeebeving

 Gepubliceerd door om 09:35  Internet
dec 282004
 
“De jongste ramp in Zuid-Azië zet webloggers aan het werk als bron, maar vooral als nieuwsverzamelaar.
Eens te meer blijkt dat webloggers in twee categorieën in te delen zijn: de linkdumpers die niet zijn weg te slaan van hun vierkante meter achter het beeldscherm en de amateur-verslaggevers.”

(bron)

Hmm, ik weet niet helemaal hoe ik dit bericht moet plaatsen. Is dit nou een “zie je wel, die weblogs bakken er ook niets van als het om belangrijk nieuws gaat” of is dit (het bericht, niet het citaat) een semi-neutrale en afgewogen observatie van hoe in de verschillende weblogs verslag over de zeebeving in Azië gedaan wordt?

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs over zeebeving  Tags:

Sneeuw

 Gepubliceerd door om 08:42  Persoonlijk
dec 282004
 

Sneeuw - Klik voor grotere versie Sneeuw - Klik voor grotere versie sneeuw - Klik voor grotere versie sneeuw - Klik voor grotere versie
Buiten valt op dit moment de (waarschijnlijk) laatste sneeuw van dit jaar. Ik kan me eigenlijk niet herinneren of het ook de eerste sneeuw is. Het is in ieder geval sneeuw die volgens de voorspellingen maar heel eventjes blijft liggen, dus zitten we hier goed in de gaten te houden wanneer er genoeg ligt om de nieuwe slee (tja, je hebt kinderen of niet) uit te gaan proberen.
p.s de foto’s zien er wat blauwig uit. Het was nog niet helemaal licht buiten en sneeuw is blijkbaar moeilijk wat dat betreft.

Zoeken in Edublogs.nl

 Gepubliceerd door om 08:34  Edubloggers
dec 282004
 

Ik ben gisteren aan de slag geweest met het verbeteren van de zoekfunctionaliteit op de edublogs.nl-website. Het is nog een beta, maar er kan inmiddels al een stuk meer dan eerst:
* het zoeken gebeurt nu overal op de site op dezelfde manier, het maakt niet meer uit waar op de site je bent, je komt op dezelfde plaats terecht als je een zoekopdracht uitvoerd
* die zoekopdracht levert resultaten op uit de wiki, de verzamelaar, de kanalenpagina en edublogs.nl zelf.
* er wordt gebruik gemaakt van full-text zoeken met mogelijkheid van het gebruik van zogeheten ‘boolean’-zoektopties zoals je bij Google ook kunt gebruiken. Bij korte woorden werkt dat echter niet goed en dan wordt er (ongezien en automatisch) teruggeschakeld naar een eenvoudigere versie van het zoeken die dan in het algemeen toch voldoende goede resultaten oplevert.
* een zoekopdracht kan als RSS-feed worden opgeslagen.
Lees verder….