Sneeuw

Sneeuw - Klik voor grotere versie Sneeuw - Klik voor grotere versie sneeuw - Klik voor grotere versie sneeuw - Klik voor grotere versie
Buiten valt op dit moment de (waarschijnlijk) laatste sneeuw van dit jaar. Ik kan me eigenlijk niet herinneren of het ook de eerste sneeuw is. Het is in ieder geval sneeuw die volgens de voorspellingen maar heel eventjes blijft liggen, dus zitten we hier goed in de gaten te houden wanneer er genoeg ligt om de nieuwe slee (tja, je hebt kinderen of niet) uit te gaan proberen.
p.s de foto’s zien er wat blauwig uit. Het was nog niet helemaal licht buiten en sneeuw is blijkbaar moeilijk wat dat betreft.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Michel
19 jaren geleden

’t is maar wat je een beetje noemt!
Ik weet niet of je camera beschikt over de mogelijkheid om de witbalans handmatig in te stellen, maar voor zo’n situatie is dat erg praktisch.
Overigens is het hier natte sneeuw wat er valt dus of jullie sneeuw heel erg lang blijft liggen?

Pierre
19 jaren geleden

Het wordt hier nu ook steeds natter, maar het was voldoende voor een uurtje naar het zandbos (nou ja weinig zand te zien gelukkig).

Gideon
19 jaren geleden

Zo ziet het er nu (15:33) bij mij nog uit:

http://serenity.no-ip.biz/photos/2004

Gerard
19 jaren geleden

Nog meer sneeuwpret, 9:40 uur vanochtend in Eindhoven

Gideon
19 jaren geleden

Sneeuw is eigenlijk te mooi om waar te zijn.

In het donkerste tijd van het jaar, als iedereen depri wordt van het gebrek aan licht valt daar opeens witte sneeuw die het licht dat er is weerkaatst en opeens is het licht overdag en niet meer donker in de nacht.

Je zou toch zeggen dat dit geen toeval kan zijn :->

Pierre
19 jaren geleden

Nou, ik zit net naar iemand te luisteren (op TV) die verteld dat voor hem de ideale themperatuur tussen de 12 en 17 graden *onder* nul is. Het was een van de mensen die een " ijshotel" (tamelijk groot hotel, inderdaad helemaal van ijs) aan het bouwen waren in Noord Zweden. Bij volledige bezetting is het daar -5 graden *binnen*. Is toch effe wat anders dan dat laagje sneeuw van vandaag.
Maar het schijnt heel erg relaxend te zijn om er te verblijven.

Pierre
19 jaren geleden

@Michel: wat dat blauw betreft: de foto’s kwamen van een inmiddels 4 jaar oude digitale video-camera. Aantal pixels voor foto’s ongeveer gelijk aan een goede GSM van vandaag. Ik gebruik hem normaal niet voor foto’s maar had even niets anders bij de hand. Oppoetsen leverde niet echt mooiere beelden op, daarom heb ik het blauw maar gelaten. Had ook op dat moment meer zin in spelen in de sneeuw, dan spelen met foto’s van sneeuw :-)