Weblogs over zeebeving

 Gepubliceerd door om 09:35  Internet
dec 282004
 
“De jongste ramp in Zuid-Azië zet webloggers aan het werk als bron, maar vooral als nieuwsverzamelaar.
Eens te meer blijkt dat webloggers in twee categorieën in te delen zijn: de linkdumpers die niet zijn weg te slaan van hun vierkante meter achter het beeldscherm en de amateur-verslaggevers.”

(bron)

Hmm, ik weet niet helemaal hoe ik dit bericht moet plaatsen. Is dit nou een “zie je wel, die weblogs bakken er ook niets van als het om belangrijk nieuws gaat” of is dit (het bericht, niet het citaat) een semi-neutrale en afgewogen observatie van hoe in de verschillende weblogs verslag over de zeebeving in Azië gedaan wordt?

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs over zeebeving  Tags:

Sneeuw

 Gepubliceerd door om 08:42  Persoonlijk
dec 282004
 

Sneeuw - Klik voor grotere versie Sneeuw - Klik voor grotere versie sneeuw - Klik voor grotere versie sneeuw - Klik voor grotere versie
Buiten valt op dit moment de (waarschijnlijk) laatste sneeuw van dit jaar. Ik kan me eigenlijk niet herinneren of het ook de eerste sneeuw is. Het is in ieder geval sneeuw die volgens de voorspellingen maar heel eventjes blijft liggen, dus zitten we hier goed in de gaten te houden wanneer er genoeg ligt om de nieuwe slee (tja, je hebt kinderen of niet) uit te gaan proberen.
p.s de foto’s zien er wat blauwig uit. Het was nog niet helemaal licht buiten en sneeuw is blijkbaar moeilijk wat dat betreft.

Zoeken in Edublogs.nl

 Gepubliceerd door om 08:34  Edubloggers
dec 282004
 

Ik ben gisteren aan de slag geweest met het verbeteren van de zoekfunctionaliteit op de edublogs.nl-website. Het is nog een beta, maar er kan inmiddels al een stuk meer dan eerst:
* het zoeken gebeurt nu overal op de site op dezelfde manier, het maakt niet meer uit waar op de site je bent, je komt op dezelfde plaats terecht als je een zoekopdracht uitvoerd
* die zoekopdracht levert resultaten op uit de wiki, de verzamelaar, de kanalenpagina en edublogs.nl zelf.
* er wordt gebruik gemaakt van full-text zoeken met mogelijkheid van het gebruik van zogeheten ‘boolean’-zoektopties zoals je bij Google ook kunt gebruiken. Bij korte woorden werkt dat echter niet goed en dan wordt er (ongezien en automatisch) teruggeschakeld naar een eenvoudigere versie van het zoeken die dan in het algemeen toch voldoende goede resultaten oplevert.
* een zoekopdracht kan als RSS-feed worden opgeslagen.
Lees verder….