Tijdelijke aanpassing op edublogs.nl

Alle aanpassingen met betrekking tot de RSS-feeds op edublogs.nl zijn weer ongedaan gemaakt. Met dank aan Marc van bhosted.nl voor het buiten kantooruren oplossen van de problemen. :-) Wat was er aan de hand? De overzichten met recente berichten, wijzigingen in de wiki’s, reacties etc. op edublogs.nl stonden tijdelijk uit omdat onze hostingprovider besloten had om het kunnen invoegen van bestanden die aangeroepen worden met een url (= de manier waarop die overzichten nu werken) niet langer mogelijk te maken.
De reden daarvoor was het voorkomen van de mogelijkheid dat een worm misbruik maakt van niet juist gebouwde PHP-scripts.

Het middel bleek echter erger dan de kwaal die het zou moeten oplossen. De site werkte namelijk effectief niet meer omdat ook de verzamelaar gebruik maakt van het importeren van RSS-feeds op deze manier. Dat wisten ze bij bhosted overigens natuurlijk niet.
We hebben weer de beschikking over de mogelijkheid RSS-feeds te importeren en alles werkt weer.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Michel
17 jaren geleden

Op mijn server stond dat al langer uit en dat was de reden dat ik geen o.a. geen trackbacks kon verzenden. Maar ook bij mij werkt dat nu inmiddels .

Pierre
17 jaren geleden

Waarschijnlijk zit jij dan op server5, ik begreep van het mailbericht dat het daar al langer uit stond.