Blogdigger alternatief voor Nucleus

 Gepubliceerd door om 20:17  Tools
okt 312004
 

Zoals ik zei wilde ik vandaag (nou ja, eigenlijk gisteren ook al) nog even klussen aan een nieuwe plugin voor Nucleus, de software die ik hier voor de weblog gebruik.
Hoewel ik het concept achter BlogDigger mooi vind, was ik niet zo tevreden over de interface en de manier waarop de berichten worden aangeboden. Ik had de EBN website (die overigens helaas niet meer bijgewerkt wordt) gezien vond dat dat ook moest kunnen voor Nucleus.
En dat kan nu ook. Lees verder….

Deadlines

 Gepubliceerd door om 19:41  Persoonlijk
okt 312004
 

Niet heel veel tijd om te posten dit weekend. Heb maandag een aantal deadlines (mooi he, zo na de vakantie) en moest daar toch even aan werken. Vooral omdat ik toch nog wat wilde klussen aan de weblog zelf (zie ander bericht van vandaag).

 Reacties uitgeschakeld voor Deadlines  Tags:

Fahrenheit 9/11 – Michael Moore

 Gepubliceerd door om 00:20  Film en Boek
okt 302004
 

Fahrenheit 9/11 Michael MooreFahrenheit 9/11
Ik had Stupid White Men gelezen en was daar niet echt van onder de indruk geweest, maar het bericht bij Erik Oomen deed me besluiten er toch maar die 2 euro bij de verhuur tegenaan te gooien en ook de film te bekijken.
Tja, als je niet van lezen houdt, kun je met de film genoegen nemen, maar als je het boek al gelezen hebt, voegt het niet zoveel toe. Het is niet zo overigens dat het ene de verfilming van de andere is, maar de boodschap is hetzelfde. Het boek doet het met veel woorden, de film met veel beelden. Ik moet zeggen dat ik de uitzending van Tegenlicht over het Fox newsnetwork een stuk sterker vond als je duidelijk wilt maken wat er mis is in de VS.

Angels and Demons – Dan Brown

 Gepubliceerd door om 20:09  Film en Boek
okt 292004
 

Angels and Demons Dan Brown Angels and Demons
Tijdens de paar dagen weg eindelijk tijd gehad om aan het boek Angels and Demons van Dan Brown te beginnen. Ik kan me weer helemaal bij Tom aansluiten als ik zeg dat ik hem zeker zo goed vind als The Da Vinci Code. Lekker veel verhaallijnen naast elkaar door, uiteraard zijn de slechterikken niet degenen die je eigenlijk verwacht had, zelfs niet degenen waarvan je in het begin niet verwacht dat ze het zijn en daarna wél verwacht dat ze de wolf in schaapskleren zijn.
Alleen jammer dat Robert Langdon af en toe een beetje op Bruce Willis lijkt in zijn Die Hard-films. Was niet echt nodig geweest voor het verhaal.

 Reacties uitgeschakeld voor Angels and Demons – Dan Brown  Tags:
okt 292004
 

Even helemaal weg... - Klik voor grotere versie
Ik ben weer terug van een paar dagen even helemaal weg in eigen land. De foto hierboven is van het uitzicht dat we hadden vanuit onze woonkamer. De berg wasgoed bij thuiskomst was even hoog als de berg spam, maar die laatste bleek toch heel wat sneller weg te werken. Door de lijst nieuwe berichten in mijn RSS-lezer heenwerken zal wat langer duren, maar ja het is tenslotte weer weekend. Tijd zat.

 Reacties uitgeschakeld voor Terug van even helemaal weg geweest.  Tags:

Burn-out is beroepsziekte

 Gepubliceerd door om 09:38  Algemeen
okt 252004
 
“Een 57-jarige werknemer, die na een burn-out in de WAO belandde, heeft een schadevergoeding van bijna 70.000 euro toegewezen gekregen van de kantonrechter in Terneuzen. De uitspraak bevestigt dat de rechter burn-out als een beroepsziekte ziet.”

(bron)

Het zal voor een gemiddelde werknemer of werkgever in de praktijk niet veel uitmaken, maar bij een volgende rechtzaak natuurlijk wel. Dat de persoonlijkheid van de werknemer niet doorslaggevend was, is natuurlijk een belangrijk detail. Want ik kan me namelijk voorstellen dat burn-out daar zeker mee samenhangt. Het is alleen ook de vraag hoe de werkgever met die persoonlijkheid omgaat.

 Reacties uitgeschakeld voor Burn-out is beroepsziekte  Tags:

Even weg

 Gepubliceerd door om 07:48  Persoonlijk
okt 252004
 

Ik ben tot en met vrijdag weg en op een plek waar ik zeker geen telefoon, laptop en/of internetverbinding heb (herfstvakantie :)). Dus de komende dagen even geen berichten. Tot vrijdag.

 Reacties uitgeschakeld voor Even weg  Tags:

Dank je Francisco!

 Gepubliceerd door om 20:04  Persoonlijk
okt 242004
 

Ik wil toch Francisco nog even bedanken voor zijn terugblik op de reacties die er de afgelopen twee dagen verschenen zijn naar aanleiding van de uitzending van Netwerk van afgelopen vrijdag. Toen ik die reactie las begreep ik namelijk dat ik me eigenlijk gewoon voor niets boos gemaakt had. Toen snapte ik namelijk dat het net was als die man die in de krant van gisteren zich boos maakte over de uitvinding van de meerkeuzevraag. Lees verder….

Edublogger-dinner #2

 Gepubliceerd door om 07:57  Persoonlijk
okt 242004
 

Ik kreeg de vraag waarom we niet meer mensen uitgenodigd hebben voor het eerste edublogger-dinner op 15 november a.s. in Utrecht. Toch even een toelichting voor de zekerheid: voor een edublogger-dinner (of soortgelijke etentjes) kun/moet je jezelf aanmelden (of niet).
De reden waarom er al vier namen stonden is simpel: als niemand wil/kan komen, zijn we tenminste met vier personen en hebben we hoe dan ook een gezellig etentje.
We hebben inmiddels een bevestiging gehad van Margreet van den Bergh en Patrick Klaassen, dus dan zijn het er zes.
Bij andere geekdinners en edubloggerdinners in het buitenland wordt er meestal niet eens aan aanmelden gedaan, dat is een beetje ons eigen vangnet. We weten namelijk nog niet hoe flexibel het restaurant dat we gaan opzoeken kan zijn wat betreft bijschuiven van een tafel en zo. Vandaar het e-mailadres. Dat betekent dus niet dat je niet mag komen als je dat niet vooraf hebt aangegeven en zeker niet dat je niet welkom bent als je niet in het lijstje hierboven staat.

 Reacties uitgeschakeld voor Edublogger-dinner #2  Tags:

Ingeblikte presentaties

 Gepubliceerd door om 07:43  Internet
okt 242004
 

Er zijn genoeg mensen die vinden dat het gebruik van PowerPoint om iets uit te leggen zo ongeveer het slechtste is wat je kunt willen, maar hier is een voorbeeld van hoe je PowerPoint kunt inzetten op een manier waarbij het ook achteraf, online, zelfstandig bruikbaar is. Overigens lukt dat niet zonder wat extra hulpmiddelen, in dit geval Macromedia Breeze (zie ook ” Ik wil ook Breeze“).
Ik wil mijn werkgever ook zover krijgen om in ieder geval een conversietool aan te schaffen en heb daarom een korte selectie uitgevoerd van beschikbare applicaties. Geen allesomvattende test overigens, het moest buiten werktijd kunnen gebeuren. Definitieve beslissing is nog niet genomen, maar de quick-scan staat nu ook online.
Overigens kan ik uit ervaring tijdens het testen inmiddels zeggen dat het niet eenvoudig is, en best extra tijd kost. Omdat de opname in het algemeen niet live gemaakt wordt (is toch net wat anders) is het zeker geen ‘verslag’ van de presentatie. Je kunt trouwens ook presentaties gebruiken die (nog) niet live gegeven zijn. Het levert presentaties op die door de extra informatie in de vorm van de gesproken toelichting ook voor anderen begrijpelijk zijn en niet alleen voor de mensen die er toevallig bij waren. En dat vind ik de moeite van het extra werk (in een aantal gevallen) best waard.