Ingeblikte presentaties

Er zijn genoeg mensen die vinden dat het gebruik van PowerPoint om iets uit te leggen zo ongeveer het slechtste is wat je kunt willen, maar hier is een voorbeeld van hoe je PowerPoint kunt inzetten op een manier waarbij het ook achteraf, online, zelfstandig bruikbaar is. Overigens lukt dat niet zonder wat extra hulpmiddelen, in dit geval Macromedia Breeze (zie ook ” Ik wil ook Breeze“).
Ik wil mijn werkgever ook zover krijgen om in ieder geval een conversietool aan te schaffen en heb daarom een korte selectie uitgevoerd van beschikbare applicaties. Geen allesomvattende test overigens, het moest buiten werktijd kunnen gebeuren. Definitieve beslissing is nog niet genomen, maar de quick-scan staat nu ook online.
Overigens kan ik uit ervaring tijdens het testen inmiddels zeggen dat het niet eenvoudig is, en best extra tijd kost. Omdat de opname in het algemeen niet live gemaakt wordt (is toch net wat anders) is het zeker geen ‘verslag’ van de presentatie. Je kunt trouwens ook presentaties gebruiken die (nog) niet live gegeven zijn. Het levert presentaties op die door de extra informatie in de vorm van de gesproken toelichting ook voor anderen begrijpelijk zijn en niet alleen voor de mensen die er toevallig bij waren. En dat vind ik de moeite van het extra werk (in een aantal gevallen) best waard.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Michel
Michel
19 jaren geleden

Met veel belangstelling je ‘quick scan’ over dit onderwerp gelezen.
Een opmerking en een aanvulling, beide over hetzelfde product: Microsoft Producer:

* Ik vind het jammer dat je het Firefox-criterium als "knock out" hebt opgenomen. Het kunnen werken in elke browser is uiteraard belangrijk, maar ik ken een bepaalde ELO die het in dat opzicht ook niet zo goed doet…
* Producer is er ook in een versie die samenwerkt met Powerpoint-XP. Dat programma moet dan wel op dezelfde PC staan.

Ook al is Producer dan weliswaar niet helemaal gratis (je hebt powerpoint erbij nodig) dan nog biedt het naar mijn idee een hoop "value for (no)money" waarbij ik ook al wat ervaring heb opgedaan met het converteren van het geheel via bijvoorbeeld Reload-editor naar een scorm-package wat zich daarna zonder veel problemen in Natschool liet importeren.

Ik heb Producer noch Microsoft aandelen maar ik was best tevreden over de resultaten.

Pierre
19 jaren geleden

Dank je voor je reactie. Het is een terechte kanttekening die je maakt wat betreft FireFox, al heb ik in het document proberen duidelijk te maken dat het niet om een objectieve test ging, mijn persoonlijke voorkeur heeft zeker zwaar meegewogen, en op het gebied van het opnemen van FireFox als knock-out criterium (is op dit moment mijn standaard-browser) was dat in ieder geval zo. Overigens, wat betreft die ELO, zie ook dit bericht (en dan met name de reacties).

Producer is inderdaad niet slecht, zeker gezien de prijs. Voor Fontys is het hetlaas op dit moment sowieso geen optie, want daar is Windows 98 + Office 97 nog de officiële standaard en aanwezig op de door ICT-services beheerde systemen. Wellicht had ik dat er beter bij kunnen zetten dan het benadrukken van de relativiteit van "gratis" (maar ja, zou jij je daar ook niet voor schamen? ;-) )
Een beetje dom vind ik dat de export wel voor Netscape geschikt is, dus het is niet alleen Internet Explorer, maar het laat wel het gevaar van de specialisatie op browsers zien.