Dank je Francisco!

 Gepubliceerd door om 20:04  Persoonlijk
okt 242004
 

Ik wil toch Francisco nog even bedanken voor zijn terugblik op de reacties die er de afgelopen twee dagen verschenen zijn naar aanleiding van de uitzending van Netwerk van afgelopen vrijdag. Toen ik die reactie las begreep ik namelijk dat ik me eigenlijk gewoon voor niets boos gemaakt had. Toen snapte ik namelijk dat het net was als die man die in de krant van gisteren zich boos maakte over de uitvinding van de meerkeuzevraag. Lees verder….

Edublogger-dinner #2

 Gepubliceerd door om 07:57  Persoonlijk
okt 242004
 

Ik kreeg de vraag waarom we niet meer mensen uitgenodigd hebben voor het eerste edublogger-dinner op 15 november a.s. in Utrecht. Toch even een toelichting voor de zekerheid: voor een edublogger-dinner (of soortgelijke etentjes) kun/moet je jezelf aanmelden (of niet).
De reden waarom er al vier namen stonden is simpel: als niemand wil/kan komen, zijn we tenminste met vier personen en hebben we hoe dan ook een gezellig etentje.
We hebben inmiddels een bevestiging gehad van Margreet van den Bergh en Patrick Klaassen, dus dan zijn het er zes.
Bij andere geekdinners en edubloggerdinners in het buitenland wordt er meestal niet eens aan aanmelden gedaan, dat is een beetje ons eigen vangnet. We weten namelijk nog niet hoe flexibel het restaurant dat we gaan opzoeken kan zijn wat betreft bijschuiven van een tafel en zo. Vandaar het e-mailadres. Dat betekent dus niet dat je niet mag komen als je dat niet vooraf hebt aangegeven en zeker niet dat je niet welkom bent als je niet in het lijstje hierboven staat.

 Reacties uitgeschakeld voor Edublogger-dinner #2  Tags:

Ingeblikte presentaties

 Gepubliceerd door om 07:43  Internet
okt 242004
 

Er zijn genoeg mensen die vinden dat het gebruik van PowerPoint om iets uit te leggen zo ongeveer het slechtste is wat je kunt willen, maar hier is een voorbeeld van hoe je PowerPoint kunt inzetten op een manier waarbij het ook achteraf, online, zelfstandig bruikbaar is. Overigens lukt dat niet zonder wat extra hulpmiddelen, in dit geval Macromedia Breeze (zie ook ” Ik wil ook Breeze“).
Ik wil mijn werkgever ook zover krijgen om in ieder geval een conversietool aan te schaffen en heb daarom een korte selectie uitgevoerd van beschikbare applicaties. Geen allesomvattende test overigens, het moest buiten werktijd kunnen gebeuren. Definitieve beslissing is nog niet genomen, maar de quick-scan staat nu ook online.
Overigens kan ik uit ervaring tijdens het testen inmiddels zeggen dat het niet eenvoudig is, en best extra tijd kost. Omdat de opname in het algemeen niet live gemaakt wordt (is toch net wat anders) is het zeker geen ‘verslag’ van de presentatie. Je kunt trouwens ook presentaties gebruiken die (nog) niet live gegeven zijn. Het levert presentaties op die door de extra informatie in de vorm van de gesproken toelichting ook voor anderen begrijpelijk zijn en niet alleen voor de mensen die er toevallig bij waren. En dat vind ik de moeite van het extra werk (in een aantal gevallen) best waard.