Dank je Francisco!

Ik wil toch Francisco nog even bedanken voor zijn terugblik op de reacties die er de afgelopen twee dagen verschenen zijn naar aanleiding van de uitzending van Netwerk van afgelopen vrijdag. Toen ik die reactie las begreep ik namelijk dat ik me eigenlijk gewoon voor niets boos gemaakt had. Toen snapte ik namelijk dat het net was als die man die in de krant van gisteren zich boos maakte over de uitvinding van de meerkeuzevraag.
Het gevolg daarvan was namelijk geweest dat we nu (volgens hem) zulke debiele spelprogramma’s hadden waar mensen maar wat hoefden te gokken. Als voorbeeld noemde hij 1 tegen 100 waar hij blijkbaar weer mensen gezien had die bij wijze van spreke nog niet konden raden in welke kleuren het Nederlands voetbalelftal speelt. En daar maakte hij zich boos over. Ik dacht toen ik dat las “jeetje, waar maak je je druk over, ja die mensen zijn dom, maar dan zap je toch gewoon weg”.

Ik begrijp nu dat ik op dezelfde manier gereageerd heb op de uitzending van Netwerk. Ik heb de uitzending uitgeschreven omdat je daar pas goed aan ziet hoe dom en suggestief de verschillende uitspraken zijn. Maar daar gaat het helemaal niet om. Net zoals 1 tegen 100 niet gaat over de vraag of die mensen écht iets weten, was dat hier ook zo.

Dank je Francisco dat je dat nog even duidelijk maakt. En je weet een orakel heeft altijd gelijk, het gewone volk snapt dat alleen niet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
19 jaren geleden

Oh, en natuurlijk ook bedankt voor het grote aantal bezoekers dat je deze kant op stuurt, het is hier opeens gezellig druk :)

Roel
19 jaren geleden

Je hebt met je transcript iig Planet gehaald ;).

HighLander
HighLander
19 jaren geleden

Ik denk dat als je het B&W-item uit zo schrijven je een zo mogelijk nog belachelijkere weergave krijgt van het standpunt van Goeroe van Jole. Het brengt je toch aan het denken wat dat standpunt nu precies behelst.

Pierre
19 jaren geleden

:) Mijn 5 minuten roem online en ik ben op vakantie. B&W-item heb ik niet gezien, ik heb links en rechts gelezen dat het inderdaad weer schitterend was, maar ga de online versie niet bekijken. Het onderwerp is voor mij afgesloten.