Fahrenheit 9/11 – Michael Moore

Fahrenheit 9/11 Michael MooreFahrenheit 9/11
Ik had Stupid White Men gelezen en was daar niet echt van onder de indruk geweest, maar het bericht bij Erik Oomen deed me besluiten er toch maar die 2 euro bij de verhuur tegenaan te gooien en ook de film te bekijken.
Tja, als je niet van lezen houdt, kun je met de film genoegen nemen, maar als je het boek al gelezen hebt, voegt het niet zoveel toe. Het is niet zo overigens dat het ene de verfilming van de andere is, maar de boodschap is hetzelfde. Het boek doet het met veel woorden, de film met veel beelden. Ik moet zeggen dat ik de uitzending van Tegenlicht over het Fox newsnetwork een stuk sterker vond als je duidelijk wilt maken wat er mis is in de VS.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Erik Oomen
19 jaren geleden

Pierre,
heb je ook de uitzendingen gezien over de geloofsovertuiging van Bush, zijn bekering tot de nieuw evangelisten? Niet dat ik daar iets tegen heb, maar vond het nogal zorgwekkend. Ook de documentaire over Kerry van drie weken geleden was een openbaring. Wat dat betreft bedrijft Michael Moore toch een wat eenzijdige en oppervlakkige journalistiek. Doelbewust denk ik overigens wel..

Gideon
Gideon
19 jaren geleden

Deze hele vermenging van religie met politiek is inderdaad erg zorgwekkend en volgens mij kan dit alleen erg zuur eindigen. Als de religie zich zo met de politiek blijft bemoeien dan zal dit binnenkort vast een reactie veroorzaken van weerstand tegen deze bemoeizucht en waarschijnlijk zelfs tegen deze religieuze organisaties.

Erik oomen
19 jaren geleden

Is dit niet hilarisch?! :)

Pierre
19 jaren geleden

LOL :)