Breedband rukt op bij kindergezinnen

 Gepubliceerd door om 10:20  Internet
mrt 312004
 
“Het aantal gezinnen met kinderen dat de beschikking heeft over breedband is gestegen tot 90 procent. De ene helft heeft de kabel, de andere adsl.”

(bron)

:-) Ik hoor nog niet bij de onderzochte groep, daarvoor moet je kinderen hebben die tussen de 9 en 15 jaar zijn. Voorlopig hoef ik mijn ADSL verbinding (en mijn laptop) nog maar héél af en toe te delen. Opvallend is overigens ook het andere bericht op Webwereld:

Kinderen tot tien jaar verliezen jaarlijks bijna een maand slaap doordat er in hun slaapkamer spelcomputers, pc’s of tv’s staan.. Lijkt me wél de hoogste tijd om te onderzoeken of dat niet slecht is. Ik leerde vroeger nog dat het menselijk lichaam een bepaald ritme heeft en we dus gewoon ook een bepaalde hoeveelheid rust nodig hebben. Het kan zijn dat dat een fabeltje was, of dat we veranderen, maar daar ga ik niet zondermeer vanuit.

Kamer van Koophandel komt met toolbar

 Gepubliceerd door om 07:01  Tools
mrt 312004
 
“De Kamers van Koophandel hebben een toolbar geïntroduceerd waardoor regelmatig bezoek aan de website overbodig wordt.”

(bron)

Ja hoor, wéér een toolbar erbij, blijft er straks helemaal niets te zien meer over. Leuk trouwens: De toolbar werkt overigens alleen voor Windows (98SE en hoger; geen Windows NT) en Internet Explorer 5.0 (en hoger).

 Reacties uitgeschakeld voor Kamer van Koophandel komt met toolbar  Tags:
mrt 312004
 
“Er blijkt geen verband te bestaan tussen het illegaal uitwisselen van muziek via netwerken als Kazaa en de fors dalende verkoopcijfers van cd’s”

(bron)

Mooi, weten we dat ook weer, verandert er dan nu iets naar aanleiding hiervan?

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Piraterij leidt niet tot dalende cd-verkoop’  Tags:
mrt 302004
 
“Nederlandse kinderen worden vooral in het midden van de week geboren, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op dinsdag, woensdag en donderdag vinden relatief veel geboortes plaats. In het weekend zakt dat aantal drastisch.”

(bron)

Ik had deze getallen wel graag opgesplitst willen zien in geplande ziekenhuisbevallingen (en met name keizersnedes) en thuisbevallingen. Die worden namelijk sowieso niet op feestdagen of in het weekend gepland. De spreiding van de geboortes over het jaar geeft aan dat in de maanden oktober t/m januari gemiddeld gezien veel meer kinderen op stapel gezet worden dan de andere maanden. Grote vraag is dan natuurlijk of dat te maken heeft met de wens/planning/inspanning van de aanstaande ouders of dat er ook verklaringen zijn die door de natuur bepaald worden (en nee, dan bedoel ik niets eens de lange tijd dat het donker is in de winter ;-) )

mrt 302004
 
“Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, heeft een woordenboek van Nederlandse onderwijstermen op het internet geplaatst. Voor elke onderwijsterm vindt een online woordenboek de juiste Engelse equivalent. Tot nu toe waren de termen alleen opzoekbaar in een papieren glossary.”

(bron)

Heel goed initiatief, al zou ik ook graag een omgekeerde variant hebben, zou de vervuiling van de Nederlandse taal flink tegen gaan. Overigens weet ik niet of ik het nog zo leuk vind als iemand mij deskundige noemt….

 Reacties uitgeschakeld voor Nuffic plaatst Engelse vertaling Nederlandse onderwijstermen online  Tags:
mrt 292004
 
“Een grote toeleverancier van boeken voor Nederlandse bibliotheken gaat zijn boeken standaard voorzien van een elektronische chip.”

(bron)

Hmm, klinkt eigenlijk wel logischer dan het gebruik ervan in bankbiljetten. De bibliotheek in Eindhoven heeft er inmiddels, net als een paar anderen, al ervaring mee en er is op landelijk niveau een set van afspraken vastgesteld. Het lijkt me dan wél handig om ook die papiertjes die mensen nu meekrijgen met daarop de datum waarop de boeken ingeleverd moeten worden ook meteen te vervangen. Zoiets als die chipkniplezers, maar dan voor RFID zodat je boek ‘verteld’ wanneer het terug moet.

Update: Sybilla had hem eerder.

Is maar goed ook, is tenslotte haar vakgebied ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Openbare bibliotheken stappen over op rfid  Tags:
mrt 292004
 
“Het SURF onderwijsvernieuwingsproject Zeer Actieve Psychologie (ZAP), behoort tot de vijf genomineerden voor de Nationale ICT Award in de categorie overheid/non-profit. De awarduitreiking vindt plaats op het Nationaal ICT Event van 18 mei a.s. in Utrecht. In het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht.”

(bron)

Bij de tweede Nationale Conferentie ‘Innovatie en Kwaliteit in de Publieke Sector’ lukte het ze helaas niet om in de prijzen te vallen, wie weet wel bij het Nationaal ICT Event.

 Reacties uitgeschakeld voor SURF-project ZAP genomineerd voor Nationale ICT Award  Tags:
mrt 282004
 
“ProRail experimenteert in de omgeving van Enschede en Hengelo met verscheidene vormen van draadloos internet, waaronder WiFi. Tot het einde van het jaar werkt de beheerder van de Nederlandse railinfrastructuur en stations daarvoor samen met onder meer Vodafone en IBM.”

(bron)

Jammer dat het niet op het traject Deurne – Eindhoven is ;-)
Maar ik denk dat ik hier inderdaad wel een beperkt bedrag extra voor zou willen betalen. De bedragen voor internetten in het vliegtuig die genoemd worden (tussen de 12 en 25 euro afhankelijk van het aantal uur dat je vlucht duurt) zijn overigens helemaal interessant. Voor een vlucht naar de VS zou het dan 25 euro kosten. Niet draadloos overigens (al kan dat ook), maar daarom dan wel razendsnel.

 Reacties uitgeschakeld voor ProRail zet WiFi voor de NS op de rails  Tags:

E-Book met elektronische inkt

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
mrt 282004
 
“De elektronicadivisie van Philips, Sony en de startup E Ink kondigden deze week aan dat Sony eind april een e-book uitbrengt in Japan die gebruik maakt van een beeldscherm dat is gebaseerd op elektronische inkttechnologie.”

(bron)

Hmm, wordt nog even afwachten of dit wat wordt. De afbeelding ziet er leuk uit, maar in zwart-wit, en de voorspelling dat het nog twee jaar zou moeten duren om met een kleurenversie te komen voorspelt niet veel goeds.

Ik heb in de tijd van de eerste E-Books nog wel wat gespeeld met het maken en converteren van materialen naar de verschillende formaten, maar daar werd ik nog niet vrolijk van. Een paar verschillende formaten waar je uit kon kiezen, verlies van opmaakkenmerken als je bijvoorbeeld van Word naar E-Book ging, een elektronisch boek was relatief duur en een papieren versie toch nog steeds aantrekkelijker.

Of die problemen met deze nieuwe techniek voorbij zijn betwijfelijk ik eigenlijk een beetje.

 Reacties uitgeschakeld voor E-Book met elektronische inkt  Tags: