Breedband rukt op bij kindergezinnen

“Het aantal gezinnen met kinderen dat de beschikking heeft over breedband is gestegen tot 90 procent. De ene helft heeft de kabel, de andere adsl.”

(bron)

:-) Ik hoor nog niet bij de onderzochte groep, daarvoor moet je kinderen hebben die tussen de 9 en 15 jaar zijn. Voorlopig hoef ik mijn ADSL verbinding (en mijn laptop) nog maar héél af en toe te delen. Opvallend is overigens ook het andere bericht op Webwereld:

Kinderen tot tien jaar verliezen jaarlijks bijna een maand slaap doordat er in hun slaapkamer spelcomputers, pc’s of tv’s staan.. Lijkt me wél de hoogste tijd om te onderzoeken of dat niet slecht is. Ik leerde vroeger nog dat het menselijk lichaam een bepaald ritme heeft en we dus gewoon ook een bepaalde hoeveelheid rust nodig hebben. Het kan zijn dat dat een fabeltje was, of dat we veranderen, maar daar ga ik niet zondermeer vanuit.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
Sybilla
18 jaren geleden

Ik denk dat het gemis aan slaap an sich zeker bij jonge kinderen slecht is maar het lijkt me moeilijk om te onderzoeken in hoeverre het gebruik van genoemde apparaten ook positief is voor hun ontwikkeling. En of je dat dan weer tegen elkaar kunt wegstrepen…

Mijn eigen dochter kan in ieder geval niet slapen als ze niet iedereen nog even heeft ‘gesproken’ op MSN. Verder wordt de computer voor een groot deel ingezet om aan hun ontwikkeling bij te dragen, zowel expliciet (diagnostische CD-Roms bij methodes, maken van werkstukken en scripties etc) als impliciet (ff overleggen met studiegenoten op MSN of ICQ).

Mijn kinderen zijn trouwens ondertussen alweer uit de doelgroepleeftijd en bij ons staan ’s avonds gezellig 4 pc’s te ronken op evenzoveel kamers. Tip voor straks Pierre: neem een netwerk, dan hoef je nooit je verbinding af te staan!

Pierre
18 jaren geleden

:-)

Dat netwerk heb ik gelukkig al, zowel met als zonder draden, maar ik begrijp van anderen dat de snelste computer (in dit geval toch weer mijn laptop en niet de desktop die boven staat) dan toch weer het meest gewild is.