E-Book met elektronische inkt

“De elektronicadivisie van Philips, Sony en de startup E Ink kondigden deze week aan dat Sony eind april een e-book uitbrengt in Japan die gebruik maakt van een beeldscherm dat is gebaseerd op elektronische inkttechnologie.”

(bron)

Hmm, wordt nog even afwachten of dit wat wordt. De afbeelding ziet er leuk uit, maar in zwart-wit, en de voorspelling dat het nog twee jaar zou moeten duren om met een kleurenversie te komen voorspelt niet veel goeds.

Ik heb in de tijd van de eerste E-Books nog wel wat gespeeld met het maken en converteren van materialen naar de verschillende formaten, maar daar werd ik nog niet vrolijk van. Een paar verschillende formaten waar je uit kon kiezen, verlies van opmaakkenmerken als je bijvoorbeeld van Word naar E-Book ging, een elektronisch boek was relatief duur en een papieren versie toch nog steeds aantrekkelijker.

Of die problemen met deze nieuwe techniek voorbij zijn betwijfelijk ik eigenlijk een beetje.