mrt 282004
 
“ProRail experimenteert in de omgeving van Enschede en Hengelo met verscheidene vormen van draadloos internet, waaronder WiFi. Tot het einde van het jaar werkt de beheerder van de Nederlandse railinfrastructuur en stations daarvoor samen met onder meer Vodafone en IBM.”

(bron)

Jammer dat het niet op het traject Deurne – Eindhoven is ;-)
Maar ik denk dat ik hier inderdaad wel een beperkt bedrag extra voor zou willen betalen. De bedragen voor internetten in het vliegtuig die genoemd worden (tussen de 12 en 25 euro afhankelijk van het aantal uur dat je vlucht duurt) zijn overigens helemaal interessant. Voor een vlucht naar de VS zou het dan 25 euro kosten. Niet draadloos overigens (al kan dat ook), maar daarom dan wel razendsnel.

 Reacties uitgeschakeld voor ProRail zet WiFi voor de NS op de rails  Tags:

E-Book met elektronische inkt

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
mrt 282004
 
“De elektronicadivisie van Philips, Sony en de startup E Ink kondigden deze week aan dat Sony eind april een e-book uitbrengt in Japan die gebruik maakt van een beeldscherm dat is gebaseerd op elektronische inkttechnologie.”

(bron)

Hmm, wordt nog even afwachten of dit wat wordt. De afbeelding ziet er leuk uit, maar in zwart-wit, en de voorspelling dat het nog twee jaar zou moeten duren om met een kleurenversie te komen voorspelt niet veel goeds.

Ik heb in de tijd van de eerste E-Books nog wel wat gespeeld met het maken en converteren van materialen naar de verschillende formaten, maar daar werd ik nog niet vrolijk van. Een paar verschillende formaten waar je uit kon kiezen, verlies van opmaakkenmerken als je bijvoorbeeld van Word naar E-Book ging, een elektronisch boek was relatief duur en een papieren versie toch nog steeds aantrekkelijker.

Of die problemen met deze nieuwe techniek voorbij zijn betwijfelijk ik eigenlijk een beetje.

 Reacties uitgeschakeld voor E-Book met elektronische inkt  Tags: