Friese raad wil dakjes op internetadressen

“Leestekens op domeinnamen moeten zo snel mogelijk geregistreerd kunnen worden. Dat stelt de Ried fan de Fryske Beweging (Raad van de Friese Beweging) in een brief aan de Stichting Internet Domeinregistratie.”

(bron)

Tja, waar ben je zonder dak boven je hoofd (ok, flauwe grap). Ik lach me een breuk als die Friesen het voor mekaar krijgen. Zie ook mijn eerder bericht hierover. Voor alle duidelijkheid: ik heb niets tegen Friesland, het Fries, of de mensen die er wonen. Maar een uitspraak als “We hebben twee rijkstalen in Nederland. We vinden het belangrijk dat het Fries als gelijkwaardige taal wordt erkend. Techniek mag daarbij geen belemmering zijn.” geeft ook meteen aan dat de mensen van de raad het niet helemaal snappen. De problemen voor de Friesen zijn niet groter dan voor de rest van de Nederlanders. Maar laten we het dan ook meteen goed doen, zoals de Fransen en voor alle buitenlandse woorden die we nu gebruiken een Nederlands alternatief zoeken.