mrt 272004
 
“Leestekens op domeinnamen moeten zo snel mogelijk geregistreerd kunnen worden. Dat stelt de Ried fan de Fryske Beweging (Raad van de Friese Beweging) in een brief aan de Stichting Internet Domeinregistratie.”

(bron)

Tja, waar ben je zonder dak boven je hoofd (ok, flauwe grap). Ik lach me een breuk als die Friesen het voor mekaar krijgen. Zie ook mijn eerder bericht hierover. Voor alle duidelijkheid: ik heb niets tegen Friesland, het Fries, of de mensen die er wonen. Maar een uitspraak als “We hebben twee rijkstalen in Nederland. We vinden het belangrijk dat het Fries als gelijkwaardige taal wordt erkend. Techniek mag daarbij geen belemmering zijn.” geeft ook meteen aan dat de mensen van de raad het niet helemaal snappen. De problemen voor de Friesen zijn niet groter dan voor de rest van de Nederlanders. Maar laten we het dan ook meteen goed doen, zoals de Fransen en voor alle buitenlandse woorden die we nu gebruiken een Nederlands alternatief zoeken.

 Reacties uitgeschakeld voor Friese raad wil dakjes op internetadressen  Tags:
mrt 272004
 
“Coordinator (1,0 fte): temporary position for 18 months based in Heerlen, Limburg, The Netherlands

The UNFOLD Project is an innovative European Coordination Action, with wider international links. It will support and develop three communities of practice that will focus on taking the IMS Learning Design specification from a paper document through to widespread adoption and effective use. The partners are the Open Universiteit Nederland, Bolton Institute/CETIS in the UK, the University of Pompeu Fabra in Spain, who are managing the project, and the European Universities Continuing Education Network (EUCEN). Each community of practice will develop new understandings, agreements and good practices and will communicate with the other communities about what they need and what works and what doesn’t work.”

(bron)

De Learning Networks website heeft meer informatie over de functie. Als je nog eens voor de OUNL wilt werken in het kader van een interessant Europees project is dit je kans.

 Reacties uitgeschakeld voor Job posting: UNFOLD project coordinator (1,0 fte)  Tags: