Philips roept op tot open standaarden

 Gepubliceerd door om 15:14  Tools
aug 292003
 
“Den Haag, 13.34 uur – Gerard Kleisterlee, algemeen directeur van Philips, greep vandaag een toespraak op de IFA elektronicabeurs in Berlijn aan om een krachtig pleidooi te houden voor de totstandkoming van standaarden in de sector.”

(bron)

Wat zingen ze bij het voetballen altijd? o ja, geen woorden, maar daden…

 Reacties uitgeschakeld voor Philips roept op tot open standaarden  Tags:
aug 292003
 
“De FBI is een 18-jarige jongen op het spoor die de maker zou zijn van het internetvirus Blaster, dat de afgelopen tijd over de hele wereld meer dan 500.000 computers zou zijn binnengedrongen. De jongen wordt waarschijnlijk vrijdagmorgen [vandaag dus] aangehouden.”

(bron)

Het zou ook eens niet een bijna, maar nog niet niet helemaal, volwassen jongen zijn zeg. Wanneer komen die herintredende moeders eens aan de bak op het internet? Overigens zou dat waarschijnlijk betekenen dat het virus geen domme fouten zou bevatten want dames in de IT pakken zaken in het algemeen nou eenmaal net wat nauwkeuriger en precieser aan. Helaas voor deze knul is de tijd dat je als hacker kon rekenen op een goed betaalde baan als beveiliginsdeskundige definitief voorbij en loopt hij grote kans voor tamelijk lange tijd de back in te gaan.

 Reacties uitgeschakeld voor FBI denkt maker internetworm Blaster te hebben achterhaald  Tags:
aug 292003
 
“D66: ‘open source verplichten bij overheid’
D66 wil dat de overheid open standaarden en open source software voor overheidstoepassingen verplicht stelt. "In 2006 moet het overal worden toegepast, behalve daar waar het niet mogelijk is", aldus parlementslid Bert Bakker.
Dit voorjaar begonnen de ministeries voor Economische en Binnenlandse Zaken een stimuleringscampagne voor het gebruik door overheden van open standaarden en open source software (Ososs). Die stimulering is te vrijblijvend, aldus Bakker. "Ososs heeft een te lage ambitie. Het is zeer de vraag of we zo iets bereiken. Iets aanbevelen is geen krachtige stimulans." Het kamerlid wil eind september de minister van EZ en BZK vragen om de doelstelling van Ososs aan te scherpen.”

(bron)

Tja, na het bericht en artikel van gisteren is het natuurlijk sowieso maar de vraag wat je van dit plan van D66 vindt. Ik heb al eens eerder laten weten dat ik dit soort ongenuanceerde keuzes voor het een of het ander niet verstandig vindt. Ik ben zeker niet tégen open source, maar dit gaat ook niet werken.

 Reacties uitgeschakeld voor D66: ‘open source verplichten bij overheid’  Tags:
aug 282003
 

Via een bericht op de CETIS website kwam ik bij een artikel van James Dalziel (van WebMCQ Pty Ltd) met als titel “Open standards versus open source in e-learning“. Onderwerp van het artikel is: stél je *moet* kiezen tussen open standaarden en open source, wat zou je dan kiezen?
Ik wil alvast verklappen dat WebMCQ géén open source software levert ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Open standards versus open source in e-learning  Tags:

‘Zet viruswaarschuwing uit’

 Gepubliceerd door om 12:30  Tools
aug 272003
 
“Enkele systeembeheerders hebben hun collega’s opgeroepen om zolang Sobig rondwaart de viruswaarschuwing van hun mailservers uit te zetten.

Veel virusfilters sturen de afzender een waarschuwing als er een virus wordt aangetroffen. Maar de afzender heeft het virusbericht vaak niet eens verstuurd. SoBig selecteert namelijk willekeurige adressen uit het adressenboek van Windows. De overlast van het SoBig-virus wordt door de stroom viruswaarschuwingen alleen nog maar verergerd, aldus de systeembeheerders. (jli)”

(bron)

GRAAG! Mijn computers thuis zijn met 99,999% zekerheid virusvrij, maar mijn hotmail adres is bekend omdat het in de readme.txt van een redelijk vaak gedownload forum voor komt. Ik krijg zo’n 50 meldingen per dag van systemen die me willen melden dat ik een virus heb.

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Zet viruswaarschuwing uit’  Tags:
aug 272003
 

De vierde nieuwsbrief van de NEN Normcommissie Leertechnologieën is verschenen.
Het is ook mogelijk om je aan te melden via de website van de Normcommissie. Dan ontvang je de elektronische versie zodra die verschijnt. Daar zal ook deze nieuwsbrief binnenkort ook al online versie verschijnen.

[update] De titel van het bericht bevat een onjuiste naam voor de normcommissie, excuus daarvoor.

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief NEN Normcommissie Normtechnologieën  Tags:

YOUR URGENT ASSISTANCE REQUIRED

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
aug 262003
 
“DEAR SIR/MADAM:

I AM MR DARL MCBRIDE CURRENTLY SERVING AS THE PRESIDENT AND CHIEF EXECUTIVE OFFICER OF THE SCO GROUP, FORMERLY KNOWN AS CALDERA SYSTEMS INTERNATIONAL, IN LINDON, UTAH, UNITED STATES OF AMERICA. I KNOW THIS LETTER MIGHT SURPRISE YOU BECAUSE WE HAVE HAD NO PREVIOUS COMMUNICATIONS OR BUSINESS DEALINGS BEFORE NOW.”

(bron)

Ok, dit was er eentje die ik niet kon laten lopen. Ik kwam hem tegen op de Netcraft website en na de gigantische hoeveelheid SPAM die ik de laatste week of zo heb moeten verwijderen vond ik dit een mooie.

 Reacties uitgeschakeld voor YOUR URGENT ASSISTANCE REQUIRED  Tags:
aug 252003
 
“Anoniem surfen over internet via een anonymizer en een proxyserver? Vergeet het maar. De Utrechtse politie rekende met behulp van de FBI en de Autotelegraaf een 45-jarige man in Panningen in, die onder meer Campina afperste door pakken yoghurt en toetjes te vergiftigen. Een sterk staaltje van de digitale recherche van de politie in Driebergen en Utrecht bij deze meest vergaande Nederlandse misdaad met internet ooit geopenbaard.”

(bron)

Netkwesties (Magazine over vrijheid, rechten en regels op internet) heeft dit enerzijds spannend aandoend, anderzijds verontrustend bericht. Het gaat om een poging tot afpersing van Campina door een man uit Panningen. Verontrustend vind ik bijvoorbeeld het deel waarin uitgelegd wordt dat met behulp van de AH Bonuskaart razendsnel achterhaald kon worden wie een bepaald toetje gekocht had. Lees verder….

Blogshares waardering en werking ?

 Gepubliceerd door om 12:01  Persoonlijk
aug 242003
 

Nou, de site is eindelijk door Blogshares geïndexeerd. Totale waarde (volgens mij standaard) van deze site is daar nu $1.000,-

Ik heb er nog niet echt veel tijd voor gehad, maar het geheel ziet er daar redelijk complex uit. Als er iemand is die mij kan uitleggen hoe e.e.a. werkt (wat is juist wél en niet moet doen) zou dat héél welkom zijn.

Als tegenprestatie kan ik natuurlijk altijd een link naar jouw site opnemen ?!

 Reacties uitgeschakeld voor Blogshares waardering en werking ?  Tags: