‘Zet viruswaarschuwing uit’

“Enkele systeembeheerders hebben hun collega’s opgeroepen om zolang Sobig rondwaart de viruswaarschuwing van hun mailservers uit te zetten.

Veel virusfilters sturen de afzender een waarschuwing als er een virus wordt aangetroffen. Maar de afzender heeft het virusbericht vaak niet eens verstuurd. SoBig selecteert namelijk willekeurige adressen uit het adressenboek van Windows. De overlast van het SoBig-virus wordt door de stroom viruswaarschuwingen alleen nog maar verergerd, aldus de systeembeheerders. (jli)”

(bron)

GRAAG! Mijn computers thuis zijn met 99,999% zekerheid virusvrij, maar mijn hotmail adres is bekend omdat het in de readme.txt van een redelijk vaak gedownload forum voor komt. Ik krijg zo’n 50 meldingen per dag van systemen die me willen melden dat ik een virus heb.