D66: ‘open source verplichten bij overheid’

“D66: ‘open source verplichten bij overheid’
D66 wil dat de overheid open standaarden en open source software voor overheidstoepassingen verplicht stelt. "In 2006 moet het overal worden toegepast, behalve daar waar het niet mogelijk is", aldus parlementslid Bert Bakker.
Dit voorjaar begonnen de ministeries voor Economische en Binnenlandse Zaken een stimuleringscampagne voor het gebruik door overheden van open standaarden en open source software (Ososs). Die stimulering is te vrijblijvend, aldus Bakker. "Ososs heeft een te lage ambitie. Het is zeer de vraag of we zo iets bereiken. Iets aanbevelen is geen krachtige stimulans." Het kamerlid wil eind september de minister van EZ en BZK vragen om de doelstelling van Ososs aan te scherpen.”

(bron)

Tja, na het bericht en artikel van gisteren is het natuurlijk sowieso maar de vraag wat je van dit plan van D66 vindt. Ik heb al eens eerder laten weten dat ik dit soort ongenuanceerde keuzes voor het een of het ander niet verstandig vindt. Ik ben zeker niet t├ęgen open source, maar dit gaat ook niet werken.