Philips roept op tot open standaarden

 Gepubliceerd door om 15:14  Tools
aug 292003
 
“Den Haag, 13.34 uur – Gerard Kleisterlee, algemeen directeur van Philips, greep vandaag een toespraak op de IFA elektronicabeurs in Berlijn aan om een krachtig pleidooi te houden voor de totstandkoming van standaarden in de sector.”

(bron)

Wat zingen ze bij het voetballen altijd? o ja, geen woorden, maar daden…

 Reacties uitgeschakeld voor Philips roept op tot open standaarden  Tags:
aug 292003
 
“De FBI is een 18-jarige jongen op het spoor die de maker zou zijn van het internetvirus Blaster, dat de afgelopen tijd over de hele wereld meer dan 500.000 computers zou zijn binnengedrongen. De jongen wordt waarschijnlijk vrijdagmorgen [vandaag dus] aangehouden.”

(bron)

Het zou ook eens niet een bijna, maar nog niet niet helemaal, volwassen jongen zijn zeg. Wanneer komen die herintredende moeders eens aan de bak op het internet? Overigens zou dat waarschijnlijk betekenen dat het virus geen domme fouten zou bevatten want dames in de IT pakken zaken in het algemeen nou eenmaal net wat nauwkeuriger en precieser aan. Helaas voor deze knul is de tijd dat je als hacker kon rekenen op een goed betaalde baan als beveiliginsdeskundige definitief voorbij en loopt hij grote kans voor tamelijk lange tijd de back in te gaan.

 Reacties uitgeschakeld voor FBI denkt maker internetworm Blaster te hebben achterhaald  Tags:
aug 292003
 
“D66: ‘open source verplichten bij overheid’
D66 wil dat de overheid open standaarden en open source software voor overheidstoepassingen verplicht stelt. "In 2006 moet het overal worden toegepast, behalve daar waar het niet mogelijk is", aldus parlementslid Bert Bakker.
Dit voorjaar begonnen de ministeries voor Economische en Binnenlandse Zaken een stimuleringscampagne voor het gebruik door overheden van open standaarden en open source software (Ososs). Die stimulering is te vrijblijvend, aldus Bakker. "Ososs heeft een te lage ambitie. Het is zeer de vraag of we zo iets bereiken. Iets aanbevelen is geen krachtige stimulans." Het kamerlid wil eind september de minister van EZ en BZK vragen om de doelstelling van Ososs aan te scherpen.”

(bron)

Tja, na het bericht en artikel van gisteren is het natuurlijk sowieso maar de vraag wat je van dit plan van D66 vindt. Ik heb al eens eerder laten weten dat ik dit soort ongenuanceerde keuzes voor het een of het ander niet verstandig vindt. Ik ben zeker niet tégen open source, maar dit gaat ook niet werken.

 Reacties uitgeschakeld voor D66: ‘open source verplichten bij overheid’  Tags: