Nóg een MOOC over Tiny Machine Learning

EdX is niet de enige plek waar je (gratis of betaald) kunt leren over het gebruik van Machine Learning op kleine apparaten. Ook bij Coursera kun je nu terecht voor Introduction to Embedded Machine Learning. Ik ben pas in week 2 van de MOOC maar het is tot nu toe een degelijk verhaal (met hier en daar wat rare uitstapjes die lijken op reclamefilmpjes voor de Arm Cortex chips en de bijbehorende software.

Aanrader dus en voordeel ten opzicht van de EdX MOOC is dat je, met dank aan Edge Impulse, hier niet persé een Arduino Nano 33 BLE Sense nodig hebt om hands-on aan de slag te gaan. Je telefoon volstaat.

Blijft natuurlijk de vraag: wanneer krijgen we de eerste MOOC over hands-on AI in het onderwijs voor leraren of ontwikkelaars? Na mijn vorige berichten hierover heb ik nog niemand gehoord die riep “dat kunnen we beter!” en dat moet natuurlijk echt wel beter kunnen!