Dé Onderwijsdagen #2

WTC Rotterdam Na twee dagen zit het er voor mij (al) weer op. De Onderwijsdagen 2012 gaan vandaag nog een derde dag door, maar voor mij is het de hoogste tijd om alle achterstallige klusjes weg te werken. Reden temeer om meteen ook maar even een afrondende post te maken over Dé Onderwijsdagen 2012 met daarin voornamelijk een huishoudelijk overzicht.

Tijdens Dé Onderwijsdagen heb ik een aantal blogposts op Hét weblog van Dé Onderwijsdagen geplaatst:

Daarnaast kon je gisteren al een blogpost over Dé Onderwijsdagen lezen hier op het weblog zelf. Geen mega-hoeveelheid posts, maar dat kwam voor een deel ook omdat ik tijdens de twee dagen, samen met Frank Thuss, één gewone sessie en één dubbelsessie verzorgd heb. Dat zijn dan al meteen drie sessies waar je zelf niet zo heel veel over te bloggen hebt, anders dan het online zetten van de presentaties.

En dat doe ik dan bij deze ook maar even hier:

De presentatie die we gebruikt hebben bij de sessie over elektronische boeken:

Voor de volledigheid nog twee links die tijdens het handson deel aan bod gekomen zijn:

En de presentatie die we gebruikt hebben bij de sessie over video op mobiele devices:

Het was leuk om de twee sessies samen met Frank te verzorgen. We vullen elkaar goed aan en passen qua stijl van presenteren ook wel en dat maakt het gemakkelijk om een sessie te vullen/verzorgen zonder dat je elke komma vooraf vastgelegd hebt. En ik citeer graag Raymond Snijders die bij het eerste deel van de sessie over elektronische boeken in de zaal zat:

Ook al kon ik niet bij het tweede deel aanwezig zijn, deze dubbelsessie is mijns inziens een goed voorbeeld van de meerwaarde van de Onderwijsdagen. Het delen van ervaringen met anderen, zowel de sprekers als de overige deelnemers in de zaal, over een onderwerp waar niemand nog het ei van Columbus van gevonden heeft. Een leuke en levendige sessie!

Wat meer kun je nog wensen als docent/trainer/workshopleider dan dat er zo’n ‘klik’ blijkt te ontstaan tijdens een sessie. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Dé Onderwijsdagen #2 http://t.co/dw8we61O