Workshop Elektronische boeken in het Onderwijs – Handleiding

eBook cover Ik heb voor de workshop over Elektronische Boeken in het Onderwijs die ik vanmiddag verzorg een update gemaakt van de handleiding die ik in 2009 gemaakt heb over het maken van elektronische boeken.

Doordat ik (ook) nu maar beperkte tijd had om de handleiding te updaten heb ik een aantal keuzes moeten maken. Het is vanmiddag een groep waarvan ik heel precies weet wat ze ter beschikking hebben: een iPad 2 en een laptop met een zogeheten nieuwe Fontys werkplek: Windows 7 en o.a. Office 2010.

Voor de handleiding betekent dat, dat ik alle informatie over het maken van elektronische boeken op de Mac er uit gehaald heb (niet bijgewerkt). Je zult er dus geen (uitgebreide) informatie vinden over bijvoorbeeld iBook Author, daar hebben ze namelijk toch geen toegang toe. Dat blijkt overigens wel heel jammer, want voor dat soort interactieve iBooks is er nu eenmaal geen Windows variant die in de buurt komt qua gebruikersvriendelijkheid. Helaas.
Ook nu, net als bij de presentatie, zal het geen lineair van voor naar achter doorwerken van de handleiding worden. Afhankelijk van de vraag zullen we een aantal activiteiten gezamenlijk doen, maar het dient ook als naslagwerk voor na de workshop of als handreiking voor mensen die al tijdens de workshop sneller door willen.

epub_logo Elektronische Boeken in het Onderwijs | Mirror 1 | Via de iBookstore (EPUB 32MB)
pdf_logo Elektronische Boeken in het Onderwijs | Mirror 1 (PDF, 30MB)

[update] Excuus, de links naar de ePUB klopten niet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Workshop Elektronische boeken in het Onderwijs – Handleiding http://t.co/Otcey2Q5

Johannes
Johannes
10 jaren geleden

Mooie samenvatting. Ken je deze?
Booktype http://www.sourcefabric.org/en/

trackback

[…] on ictoblog.nl Share this:FacebookTwitterE-mailPrintVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te […]

trackback

Elektronische boeken in het Onderwijs – Handleiding http://t.co/GQECVsWt (via @ICTOblog)