De HTC Titan gaat slapen

Het is ongetwijfeld een ontzettende geeky reactie, maar ik vond de manier waarop de HTC Titan uitschakelt als de accu helemaal leeg is ontzettend mooi. Het zal er ook wel een beetje mee te maken hebben dat ik de telefoon nog maar kort in gebruik had en ik dus nog niet gezien had dat ook bij het regulier afsluiten je deze melding krijgt. Maar dan nog. Ook al is de accu (bijna) helemaal leeg, hij knalt er niet zomaar uit, nee, je krijgt netjes een melding voordat de telefoon uitschakelt.

Wat betreft die accu. Ik weet niet of drie dagen intensief gebruik, zonder officiële meetinstrumenten voldoende is om er een zinnige uitspraak over te doen. Toch maar even een paar ervaringen
Gisteren heb ik thuis gewerkt en (heel) veel gebeld, mails ontvangen (niet via de HTC verstuurd omdat ik achter mijn computer zat) en zelfs een aantal SMS-berichten verstuurd. Daarbij stond de Wifi en 3G uiteraard gewoon de hele tijd aan. Na 9 uur gebruik, ’s middags om 16:00 uur, was er nog 20% accu over. Toen heb ik de batterijbesparende maatregelen ingeschakeld. Als gevolg daarvan haalde hij uiteindelijk de 16 uur gebruik. Maar die batterijbesparende maatregelen betekenen wel dat er geen programma’s meer op de achtergrond worden uitgevoerd en dat mail niet meer automatisch opgehaald wordt.
 
Een dag eerder was ik in Rotterdam bij Dé Onderwijsdagen. Toen geen Wifi gebruikt, maar 3G (al stond de Wifi gewoon aan, ik doe nooit de moeite van het uitschakelen daarvan). Tijdens de dag een aantal keer gebeld, foto’s gemaakt en op internet gezet, tweets en SMS-berichten verstuurd. Kortom, ook nu best wel intensief gebruik al waren de telefoongesprekken beduidend korter dan gisteren.
Toen heb ik de batterijbesparende maatregelen pas later op de dag in hoeven te schakelen om de 16 uur gebruik te halen.

Eigenlijk zou ik ze natuurlijk helemaal niet willen hoeven in te schakelen en toch gewoon een hele dag (intensief) gebruik van de HTC Titan kunnen maken. Vandaag is officieel geen werkdag, eens kijken hoe de stand aan het einde van vandaag is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De HTC Titan gaat slapen:
Het is ongetwijfeld een ontzettende geeky reactie, maar ik vond de manier waarop de H… http://t.co/jt4grgHh

trackback

De HTC Titan gaat slapen http://t.co/NtMOJ9LW