WP Touch Pro op Windows Phone 7.5

 Gepubliceerd door om 17:17  Windows
nov 162012
 

Een voor de hand liggende test als je een apparaat met internet toegang ter beschikking hebt is om je eigen weblog te bekijken. Dat deed ik dus ook met de HTC Titan met Windows Phone 7.5. Wat meteen opviel was dat ik niet de mobiele versie van de website te zien kreeg zoals bijvoorbeeld op de iPhone of de iPad. Dat was een beetje verrassend omdat WP Touch Pro wel ondersteuning zou moeten hebben voor Windows Phone 7.

Het blijkt echter dat de opgenomen user-agent voor Windows Phone 7, “iemobile/7.0”, niet in de de user-agent zit voor IE op Windows Phone 7.5. Het toevoegen van “XBLWP7” en voor de zekerheid “ZuneWP7” in de lijst met extra user-agents op de Mobiele User Agents pagina van de plugin lost het probleem op.
Nu zou je hier ook de mobiele versie moeten zien als je met een Windows Phone 7.5 toestel voorbij komt. En als je dat toch zou willen, dan kun je met de knop onder aan de pagina omschakelen naar de normale weergave.

Mocht je een mobiel device hebben dat niet de mobiele versie van de site te zien krijgt, terwijl je dat wel zou willen, laat het me dan even weten (kan gewoon in de reacties hieronder).

De HTC Titan gaat slapen

 Gepubliceerd door om 07:12  Windows
nov 162012
 

Het is ongetwijfeld een ontzettende geeky reactie, maar ik vond de manier waarop de HTC Titan uitschakelt als de accu helemaal leeg is ontzettend mooi. Het zal er ook wel een beetje mee te maken hebben dat ik de telefoon nog maar kort in gebruik had en ik dus nog niet gezien had dat ook bij het regulier afsluiten je deze melding krijgt. Maar dan nog. Ook al is de accu (bijna) helemaal leeg, hij knalt er niet zomaar uit, nee, je krijgt netjes een melding voordat de telefoon uitschakelt.

Wat betreft die accu. Ik weet niet of drie dagen intensief gebruik, zonder officiële meetinstrumenten voldoende is om er een zinnige uitspraak over te doen. Toch maar even een paar ervaringen
Gisteren heb ik thuis gewerkt en (heel) veel gebeld, mails ontvangen (niet via de HTC verstuurd omdat ik achter mijn computer zat) en zelfs een aantal SMS-berichten verstuurd. Daarbij stond de Wifi en 3G uiteraard gewoon de hele tijd aan. Na 9 uur gebruik, ’s middags om 16:00 uur, was er nog 20% accu over. Toen heb ik de batterijbesparende maatregelen ingeschakeld. Als gevolg daarvan haalde hij uiteindelijk de 16 uur gebruik. Maar die batterijbesparende maatregelen betekenen wel dat er geen programma’s meer op de achtergrond worden uitgevoerd en dat mail niet meer automatisch opgehaald wordt.
 
Een dag eerder was ik in Rotterdam bij Dé Onderwijsdagen. Toen geen Wifi gebruikt, maar 3G (al stond de Wifi gewoon aan, ik doe nooit de moeite van het uitschakelen daarvan). Tijdens de dag een aantal keer gebeld, foto’s gemaakt en op internet gezet, tweets en SMS-berichten verstuurd. Kortom, ook nu best wel intensief gebruik al waren de telefoongesprekken beduidend korter dan gisteren.
Toen heb ik de batterijbesparende maatregelen pas later op de dag in hoeven te schakelen om de 16 uur gebruik te halen.

Eigenlijk zou ik ze natuurlijk helemaal niet willen hoeven in te schakelen en toch gewoon een hele dag (intensief) gebruik van de HTC Titan kunnen maken. Vandaag is officieel geen werkdag, eens kijken hoe de stand aan het einde van vandaag is.