Onbetaalbare doventolk in New York

 Gepubliceerd door om 21:42  Grappig
nov 012012
 

OK, hier hoef je geen potentieel slachtoffer van een orkaan voor te zijn. Want als je deze video af kunt kijken zonder in de lach te schieten, dan ben je de grootste droogkoker die er bestaat.
Het is een opname van de update die burgemeester Bloomberg van New York gisteren gaf over de orkaan Sandy. En het is de meest droge man die je je kunt voorstellen, met een ongelofelijk monotone stem. En achter hem staan twee heren die er ook uitzien alsof ze omvallen als ze een spier in hun gezicht bewegen.

En dan is er Lydia Callis. De doventolk die 30 minuten lang live alles wat er gezegd wordt in gebarentaal zal vertalen. En Lydia swingt, beweegt, gebruikt haar hele gezicht en lichaam om dat wat er zo vreselijk droog verteld wordt te vertalen. Op dit Tumblr-blog kun je nog een paar voorbeelden vinden. Eigenlijk vind ik de parodie (door Mashable beschreven als de grootste eer die je op internet kunt krijgen) niet eens zo leuk als het origineel.

(gezien op Mashable)

nov 012012
 

Het is maar een pocket-versie (147 pagina’s) en eigenlijk bevat het informatie die je met een half uurtje spelen met Windows 8 ook wel boven water kunt halen, maar voor wie liever aan de hand genomen wordt bij het ontdekken van een nieuwe versie van een besturingssysteem is het gratis eBook Windows 8 for Dummies (PDF!) een aanrader. Met dank aan Wiley Publishers (en zo te zien ook DELL en Microsoft).

(getipt door Pocketables)

nov 012012
 

Het was er zo eentje in de categorie: word ik nu helemaal gek. Een heleboel apps werden niet getoond in de zoekresultaten van de Windows 8 store. Zoals bijvoorbeeld FlipToast of de Kindle app voor Windows 8.

De applicaties verschenen wél als ik een beetje ‘slim‘ zocht via Google, en via die gevonden link kreeg ik ze dan ook wel weer geïnstalleerd, dus het was geen afscherming op basis van land. Dat blijkt overigens ook bij de Microsoft Store, net als bij Android en iOS gewoon te kunnen.
Nee, het was een veel eenvoudigere setting, waarvan ik niet 100% zeker ben of hij al standaard aan stond of dat ik hem per ongeluk aan gezet heb in de voorkeuren van de Windows store. De optie is een beetje cryptisch geformuleerd: “Makkelijker maken om apps te vinden in mijn voorkeurstalen”. Want in de praktijk kwam het neer op “filter alle apps uit de resultaten als ze niet in het Nederlands zijn”.

In het filmpje laat ik het verschil in resultaten zien en hoe je de optie kunt vinden en naar wens kunt uitschakelen.