nov 012012
 

Het was er zo eentje in de categorie: word ik nu helemaal gek. Een heleboel apps werden niet getoond in de zoekresultaten van de Windows 8 store. Zoals bijvoorbeeld FlipToast of de Kindle app voor Windows 8.

De applicaties verschenen wél als ik een beetje ‘slim‘ zocht via Google, en via die gevonden link kreeg ik ze dan ook wel weer geïnstalleerd, dus het was geen afscherming op basis van land. Dat blijkt overigens ook bij de Microsoft Store, net als bij Android en iOS gewoon te kunnen.
Nee, het was een veel eenvoudigere setting, waarvan ik niet 100% zeker ben of hij al standaard aan stond of dat ik hem per ongeluk aan gezet heb in de voorkeuren van de Windows store. De optie is een beetje cryptisch geformuleerd: “Makkelijker maken om apps te vinden in mijn voorkeurstalen”. Want in de praktijk kwam het neer op “filter alle apps uit de resultaten als ze niet in het Nederlands zijn”.

In het filmpje laat ik het verschil in resultaten zien en hoe je de optie kunt vinden en naar wens kunt uitschakelen.

Deel dit bericht:

  7 reacties aan “Zoeken in de Windows Store met Windows 8 Nederlands”

  1. “wordt ik ” ehhh…

  2. Allemachtig, dat is toch van de zotten. Ontzettend bedankt. Ik dacht ook even dat ik gek werd: overal berichten dat er 7000 apps in de Windows 8 store zijn, en er vervolgens maar een handje vol vinden. Gelukkig is het door uw tip helemaal goed gekomen.

    • Graag gedaan. Er zullen landen zijn (Frankrijk, Duitsland bv) waar mensen deze standaardinstelling mogelijk echt op prijs stellen. Het zou ook fijn zijn als applicatie-ontwikkelaars Nederlandstalige versies maakten van hun applicaties. Nu komt het een beetje knullig over.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.