Mooi concept: je tablet als mobiele scanner

Het apparaat en de filmpjes zwerven al wat langer rond op internet, maar ik had hem nog niet eerder gezien: de Casio Paper Writer V-N500 10.1 inch Android tablet. Hij heeft een aparte case waarbij je aan de rechterkant een blok met papier kunt bevestigen en dan links de tablet hebt zitten. Op zich nog allemaal niet zo apart, maar over de lens van de front-facing camera van de tablet zit een speciaal houdertje waardoor hij ‘schuin kijkt’ in plaats van recht naar boven (als je hem plat voor je op tafel hebt liggen). Dat maakt het mogelijk om die camera te gebruiken als scanner. Je hoeft de rechterkant van de hoes dan maar een stuk omhoog te tillen om de pagina leesbaar te maken voor de lens.

In het filmpje zie je andere voorbeelden waarbij de tablet rechtop staat en dan als tafelscanner gebruikt wordt. De software heeft ondersteuning voor OCR en kan dus teksten herkennen. Dat maakt het mogelijk om bepaalde tekens aan bepaalde acties te koppelen, bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren of het opnemen van orders.

De prijs die genoemd wordt in de verschillende berichten is $2.500,- maar ik kan me niet voorstellen dat dat voor het basismodel is. Van de andere kant is het een tablet die vooral gericht is op bedrijven en (zo verwacht Casio) dan in grotere aantallen aangeschaft kan worden met bijbehorende prijsafspraken en onderhoudsmogelijkheden. Voor de rest van ons is het vooral een grappig concept. Wie weet zien we het nog eens terug als Kickstarter project.

(getipt door The Verge via EEEPC.net)

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Mooi concept: je tablet als mobiele scanner http://t.co/C7mTcEbm

trackback

[…] Nog wat prijzig voor de mediabar, maar handige ontwikkelen! Vooral omdat de software tekst herkent! " Het apparaat en de filmpjes zwerven al wat langer rond op internet, maar ik had hem nog niet eerder gezien: de Casio Paper Writer V-N500 10.1 inch Android tablet. Hij heeft een aparte case waarbij je aan de rechterkant een blok met papier kunt bevestigen en dan links de tablet hebt zitten. Op zich nog allemaal niet zo apart, maar over de lens van de front-facing camera van de tablet zit een speciaal houdertje waardoor hij ‘schuin kijkt’ in plaats van recht naar boven (als je hem plat voor je op tafel hebt liggen). "  […]

Willem Karssenberg
9 jaren geleden

Ik heb mijn iPhone voor jouw bericht gehouden en uit de losse hand even een foto genomen. Die heb ik naar Google Drive gestuurd die binnen een paar seconden met het volgende resultaat kwam:
https://docs.google.com/document/pub?id=19oMtjkT2kjdcuioI9DaUVpOlNnDmPn-a99K4M2dgri8
Niet helemaal foutloos, waarschijnlijk omdat het een opname was vanaf een beeldscherm.
Ik denk dat vanaf papier het resultaat nog beter geweest zou zijn.
Kortom, ik ga daar dus geen extra geld voor uitgeven:-)

trackback
9 jaren geleden

Paperless office een stap dichterbij. Mooi concept: je tablet als mobiele scanner http://t.co/HkfYdsDs via @ICTOblog #madedifferent #sirris

trackback

[…] Het concept is interessant, de prijs een beetje minder.  […]