sep 202012
 

Ik heb deze nog niet zelf kunnen uittesten, maar ik heb een licentie voor Wircast Windows, dus dat ga ik vast nog doen (zodra ik tijd heb). Ik wilde deze feature uit de releasenotes voor versie 4.2 toch alvast even delen:

On Windows, virtual camera output allows Wirecast output to be used as a
camera source by picked up devices or software including Skype and Google Hangouts

Dat betekent dus dat je de functionaliteit van Wirecast (meerdere camera’s bedienen, nette titels, overgangen, etc.) ook beschikbaar komt voor Skype en Google Hangouts. Voor Skype vind ik dat wat minder belangrijk, je zou het kunnen gebruiken om professionelere presentaties aan een kleiner publiek te geven, maar voor Google Hangouts lijkt me dit een mooie boost.

Immers, je kunt nu eenvoudig ook een (groter) live event streamen naar Google Hangouts, zoals je dat ook al naar bijvoorbeeld Ustream kon doen (vanuit Wirecast). Met de beschikbare Google Hangouts Live streaming naar YouTube en de grote hoeveelheid reclame die sites als Ustream tegenwoordig ook in de (gratis) live stream zelf stoppen zou dit wel eens een extra boost kunnen betekenen voor Google Hangouts. Nice.

sep 202012
 

Keynote iPad open in Het heeft even geduurd (komt wel vaker voor bij Apple) maar nu hebben ook Pages, Keynote en Numbers op iOS de beschikking over de mogelijkheid om documenten naar andere applicaties op de iPad, iPhone, iPod door te sturen.

Dat is handig omdat je dan vanuit die applicaties de documenten vaak wat gemakkelijker van je apparaat af kunt krijgen. Je kunt kiezen uit een aantal formaten: het eigen formaat (Pages, Numbers, Keynote), de Microsoft formaten (Word, Excel, Powerpoint), of PDF. Ik heb op mijn iPad nog steeds een beetje last van de “maximaal 10 applicaties” grens als het om “openen in” gaat. Zo staat Dropbox dan bijna standaard niet in het lijstje. Gelukkig Goodreader meestal wel en van daaruit kan ik bestanden dan alsnog uploaden naar Dropbox, Google Drive, Skydrive of Box.net (om er maar een paar te noemen).

Keynote iPad open in Keynote iPad open in Keynote iPad open in

sep 202012
 

Update HiderMocht je een jailbreak op je iPhone, iPad, iPod Touch hebben uitgevoerd en dus nog niet naar iOS 6 willen/kunnen updaten, dan begint nu de vervelende periode waarbij Apple je allemaal updates van apps gaat tonen die jij nog niet kunt installeren omdat die nieuwe versies persé iOS 6 nodig zouden hebben.

Met het gratis “update hider” (even zoeken in Cydia) kun je die updates onzichtbaar maken. Wel zo fijn als je niet altijd dat irritante tellertje bij het icoontje van de App Store wilt hebben.
Het werkt heel eenvoudig: installeren vanuit Cydia en dan heb je bij de Instellingen een extra optie waarbij je kunt aangeven welke versies van updates dat je nu (tijdelijk) niet wilt zien. Zie ook dit bericht voor een filmpje.

Wil je nou voorkomen dat je binnenkort per ongeluk iOS 6 installeert (of dat een van de kinderen of je partner hem per ongeluk op jullie iPad zet), installeer dan ook even “Software Update Killer”. Die is ook gratis te vinden in Cydia. Daarmee wordt de update notificatie voor iOS 6 (is er nu nog niet, maar komt binnenkort automatisch) verborgen en wordt het update (zolang jij dat wil) ook onmogelijk gemaakt. Wel zo handig!

 Reacties uitgeschakeld voor Jailbreak tip: Update Hider en Software Update Killer  Tags: , ,
sep 202012
 

Box.net sync Ik kreeg de melding toen ik weer eens via de browser naar Box.net ging: wil je Box.sync voor Windows downloaden? Ehm, ja, waarschijnlijk wel. Maar was dat nou niet de applicatie die bij Box.net alleen voor betalende klanten beschikbaar was? Ja, dat was/is het. Blijkbaar maakt Box.net het voor (sommige) gebruikers nu ook gratis beschikbaar.

Na installatie werkt het precies zoals je gewend bent van Dropbox c.s. Je hebt een map op je harde schijf en alles wat daar in staat wordt gesynchroniseerd met de mappen op Box.net die je aangeeft. Volgens dit forumbericht is het al een tijdje zo, maar blijkbaar niet voor alle gebruikers. Ik zou zeggen: effe checken bij je eigen account als je toevallig zo’n “50GB gratis bij je iOS client” account hebt. Want het kan natuurlijk nooit kwaad om deze extra functionaliteit beschikbaar te hebben.
Box.net sync Box.net sync Box.net sync