Jailbreak tip: Update Hider en Software Update Killer

Update HiderMocht je een jailbreak op je iPhone, iPad, iPod Touch hebben uitgevoerd en dus nog niet naar iOS 6 willen/kunnen updaten, dan begint nu de vervelende periode waarbij Apple je allemaal updates van apps gaat tonen die jij nog niet kunt installeren omdat die nieuwe versies persé iOS 6 nodig zouden hebben.

Met het gratis “update hider” (even zoeken in Cydia) kun je die updates onzichtbaar maken. Wel zo fijn als je niet altijd dat irritante tellertje bij het icoontje van de App Store wilt hebben.
Het werkt heel eenvoudig: installeren vanuit Cydia en dan heb je bij de Instellingen een extra optie waarbij je kunt aangeven welke versies van updates dat je nu (tijdelijk) niet wilt zien. Zie ook dit bericht voor een filmpje.

Wil je nou voorkomen dat je binnenkort per ongeluk iOS 6 installeert (of dat een van de kinderen of je partner hem per ongeluk op jullie iPad zet), installeer dan ook even “Software Update Killer”. Die is ook gratis te vinden in Cydia. Daarmee wordt de update notificatie voor iOS 6 (is er nu nog niet, maar komt binnenkort automatisch) verborgen en wordt het update (zolang jij dat wil) ook onmogelijk gemaakt. Wel zo handig!