Op zoek naar nieuwe serverruimte

 Gepubliceerd door om 16:24  Hardware, Internet
apr 062012
 

Server Room Powerstrips Omdat het niet in 140 tekens uit te leggen was waar ik naar op zoek ben, maar even snel een blogpost gemaakt. Ik ben namelijk op zoek naar nieuwe serverruimte. Afgelopen weekend ging de server bij Dreamhost in de VS waar ik ruimte huur plat en ondanks het verplaatsen van de server naar nieuwe hardware, gaat die server de hele week al up en heel snel weer down. Daar komt bij dat ze een paar weken data kwijt zijn. Kortom: knudde.
Ik gebruikte die server voor de wat grotere bestanden en zo nu en dan voor projecten en sites, o.a. voor experimenten tijdens mijn promotieonderzoek. Dus hij was niet helemaal ‘niet kritisch’. Ik gebruikte daar Dreamhost voor omdat ik voor $119,40 per jaar in theorie onbeperkte opslag en dataverkeer kreeg (ik zeg met nadruk in theorie!) en omdat ze een lekker uitgebreid optiepakket hadden met bijvoorbeeld ook mail (doorsturen of daar hosten) en SVN (versiebeheer). Dat laatste is heel handig omdat ik van de code die ik schrijf voor mijn promotieonderzoek natuurlijk graag ook de verschillende versies wil kunnen backuppen. De opslagruimte die ik in de VS gebruik is ongeveer 20GB (o.a. ook alle oude podcasts van de Edukast).

Hier in Nederland draait dit weblog inmiddels al weer een tijdje bij BHosted.nl. Dat is op zich een heel betrouwbare hoster, maar hij is ook niet goedkoop. Doordat ik toch de nodige bandbreedte blijk weg te slurpen, is mijn pakket hier gestegen naar €242,76 per jaar voor 80GB dataverkeer per maand (ik gebruik er hier gemiddeld zo’n 50GB per maand). Ik gebruik 3,5GB van de maximale 3,9GB aan schijfruimte bij BHosted.

Een totaaloplossing bij één hoster in Nederland, die vooral betrouwbaar en stabiel moet zijn voor een bedrag dat per maand zeker niet hoger is dan nu, is dus wat ik zoek.
Lees verder….

apr 062012
 

Facebook_RSS Het is steeds duidelijker aan het worden dat bedrijven als Facebook (en ook Twitter) liever niet hebben dat we gebruik maken van RSS om nieuws op hun site bij te houden. Nee, we moeten maar gewoon naar de site zelf komen of regelmatig een van de bijbehorende applicaties gebruiken.

En ik ben nou eenmaal eigenwijs. Ben nog steeds zware gebruiker van Google Reader. Want daar kan ik tenminste 764 feeds in de gaten houden, zowel op mijn laptop, de iPad en de iPhone. Er was een tijd dat pagina’s op Facebook een knop hadden met een verwijzing naar de RSS-feed voor updates. Maar je moet tegenwoordig steeds verder zoeken.
Lees verder….