Vakantietip: Dik Trom

 Gepubliceerd door om 17:38  Film en Boek, Grappig
dec 292010
 


Als je nog op zoek bent naar een film om deze kerstvakantie te gaan bekijken, dan kan ik je Dik Trom zeker aanbevelen. Waarschijnlijk wil je een neefje en/of nichtje (mogen er ook meer zijn) meenemen om niet uit de toon te vallen tussen al het jong grut dat je in de zaal aan zult treffen, maar hij is zeker ook voor > 6 jaar leuk.
Humor met een serieuze boodschap.
Lees verder….

Bestuur je iPad of iPhone met je gedachten

 Gepubliceerd door om 08:42  iOS, SURF
dec 292010
 


Waar we ons bij het met bewegingen besturen van spellen al snel iets kunnen voorstellen, is dat bij het met gedachten bedienen van een computer of iPad al een stuk moeilijker. Als onderdeel van het Onderwijsdevices project hadden we de mogelijkheid geopend om een projectvoorstel in te dienen voor het gebruik van een Emotiv EPOC Headset, een toch niet al te goedkoop apparaat, maar er kwamen geen aanvragen binnen. Helaas, want in dit filmpje uit de “Prototype This” serie van Discovery kun je zien dat je er toch heel erg leuke dingen mee kunt doen.

PLXWave komt nu met een goedkopere variant van zo’n apparaat op de markt.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Bestuur je iPad of iPhone met je gedachten  Tags: , , ,
dec 292010
 


Ontwikkelaars van het Institute for Creative Technologies van de University of Southern California hebben de Flexible Action and Articulated Skeleton Toolkit (FAAST) ontwikkeld. Dit is een stukje middleware voor het besturen van “gewone” spellen met o.a. de Microsoft Kinect controller.
In het filmpje zie je het voorgedaan met World of Warcraft. Ik vond dat ze eigenlijk toch ook wel de loopbeweging hadden moeten gebruiken voor het voortbewegen in het spel, maar het is een mooi begin.

FAAST is gratis en te downloaden van deze website. Het maakt gebruik van het OpenNI framework. De ontwikkelaars geven aan dat ze bezig zijn met een open source release van de code. Op hun website staan nog meer filmpjes.
Zoals je in het laatste deel van het filmpje ook hoort, gaat het de onderzoekers zeker niet alleen om het leuker maken van bestaande spellen, maar willen ze het bijvoorbeeld gebruiken om het er voor zorgen dat kinderen meer lichaamsbeweging krijgen of tijdens rehabilitatietrajecten van mensen met een (tijdelijke) lichamelijke beperking.

Ik ben me al aan het afvragen hoe lang ik nog ontkom aan de aanschaf van zo’n Kinect. 😉
Andere vraag is wanneer iemand dit combineert met het werk uit 2008 van deze groep die lichaamsbeweging combineerde met het navigeren door Second Life.