Sprinter

 Gepubliceerd door om 12:39  Algemeen
okt 012007
 
Sprinter

In de sprinter tussen Utrecht en (in mijn geval) Zoetermeer Oost. Goede informatie via display en automatische intercom. Keiharde banken in eerste klas en geen 220V. Waar betaalt mijn werkgever hier 50% toeslag voor t.o.v. tweede klasse?

Nog meer foto’s (van de terugreis)
Oude rammelbak Vergane glorie Fatsoenlijke trein

okt 012007
 
JISC  CETIS

Nog meer slidecast voorbeelden: Op 20 september vond de gezamenlijke Eduserv/JISC CETIS Second Life in Education Meeting plaats.
Via de bijbehorende wiki kun je de verschillende presentaties, audio opnames en links naar bijbehorende slidecasts (audio + presentatie) vinden. Audio is niet altijd perfect maar juist bij de prestaties zonder audio merkt je hoeveel het er toch weer aan toevoegt om de audio te kunnen volgen.

 Reacties uitgeschakeld voor Second Life in Education Meeting presentaties online  Tags:

Slidecast: SMS van TV-programma

 Gepubliceerd door om 09:33  Onderwijs
okt 012007
 


Ik weet zeker dat ik het zelf nooit zal gebruiken, als ik een TV programma niet zou willen missen dan kan ik gemakkelijker er voor zorgen dat de UPC mediabox hem opneemt, maar ik vind het een leuk voorbeeld van een Slidecast als alternatief voor een screencast.
Uitleg over hoe je zoiets met gratis tools en diensten kunt maken kun je hier vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Slidecast: SMS van TV-programma  Tags:

Nog 10 dagen wachten…

 Gepubliceerd door om 09:27  Tools
okt 012007
 
Smartfocus - Klik voor grotere versie

En dan komt de nieuwe versie van Camtasia Studio (versie 5) beschikbaar. Op het Visual Lounge weblog zal Betsy Weber elke dag een sneak preview plaatsen tot aan de lancering van de nieuwe versie. De eerste feature mag er meteen al zijn, die heet SmartFocus.

Ik heb tot nu toe de optie voor automatisch pan and zoom in Camtasia nog nooit gebruikt. Dat moest je tijdens het opnemen al aanzetten en gaf nooit echt overtuigende resultaten. Maar SmartFocus kun je ook achteraf toepassen en past zich aan aan het beoogde uitvoer formaat.
Mooi is dat de zoom effecten die zo worden toegevoegd ‘gewoon’ in de zoom track terecht komen, dus als je er net eentje tussen hebt zitten die je niet zo perfect vind, dan pas je die alsnog handmatig aan.

Ik heb geen idee wat de volgende negen sneak previews nog kunnen brengen, maar dit is al voldoende reden om te upgraden naar versie 5. Want dit wil ik natuurlijk zelf testen om te zien of het écht zo handig werkt als in de screencast die je bij Visual Lounge ziet.
Overigens (nee, ik krijg hier niet voor betaald), als je nu versie 4 aanschaft dan krijg je een licentiesleutel die ook op versie 5 werkt.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog 10 dagen wachten…  Tags:
okt 012007
 


Ed Yourdon heeft een overzicht van Web 2.0 begrippen en bijbehorende links en overzichten samengevoegd in een Google Docs presentatie. Je kunt hem hierboven bekijken (de links zijn klikbaar) of op vol formaat (getipt door Joho the Blog).
Op de bijbehorende webpagina kun je lezen wat je moet doen als je aan de presentatie wilt bijdragen (links toevoegen etc.)
Op deze pagina kun je lezen hoe je een Google Docs Presentation aan een blogpost kunt toevoegen zoals ik hierboven gedaan heb. Behalve als je een Sharepoint 2007 blog hebt, want dan werkt dat helaas niet.