Mega overzicht van Web 2.0 bronnen als Google Docs presentatie


Ed Yourdon heeft een overzicht van Web 2.0 begrippen en bijbehorende links en overzichten samengevoegd in een Google Docs presentatie. Je kunt hem hierboven bekijken (de links zijn klikbaar) of op vol formaat (getipt door Joho the Blog).
Op de bijbehorende webpagina kun je lezen wat je moet doen als je aan de presentatie wilt bijdragen (links toevoegen etc.)
Op deze pagina kun je lezen hoe je een Google Docs Presentation aan een blogpost kunt toevoegen zoals ik hierboven gedaan heb. Behalve als je een Sharepoint 2007 blog hebt, want dan werkt dat helaas niet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Eigenlijk vind ik de manier van embedden van Google Docs in een iFrame heel slecht. Ook al was ik ingelogd, ik werd in dat iFrame toch gevraagd mijn Gmail adres en wachtwoord in te vullen. Nu vertrouw ik jouw site uiteraard voor 200%, maar op een mij onbekende site zou ik dat niet snel doen. Het is natuurlijk super eenvoudig in een iFrame even zo’n pagina na te bouwen met de juiste logo’s enz. en op die manier de gegevens van Gmail accounts af te vangen! Dus geef ik de voorkeur aan de manier van embedden van bijv. Slideshare.
Vreemd genoeg krijg ik de presentatie nu op deze pagina wel te zien, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik hem inmiddels in een nieuwe pagina geopend had…

Pierre
15 jaren geleden

Je hebt helemaal gelijk Willem. Het was mij niet opgevallen omdat ik al ingelogd was. Dit is natuurlijk niet de bedoeling .

Er is echter een eenvoudige oplossing voor: gewoon de juiste URL gebruiken (had ik niet gedaan.
Op de inlogpagina zag je de juiste URL al onder de link "Openbare presentatie in een nieuw venster bekijken":
http://docs.google.com/TeamPresent?do
en ik had gebruikt:
http://docs.google.com/TeamPresent?do
zónder "&skipauth=true" (de URL’s worden automatisch ingekort maar als je met je muis er overheen gaat zie je het verschil)

Ik heb dat nu aangepast in de iframe en nu krijg je dus géén inlogvenster meer.
Dank je voor het seintje!