Klok (weer!)

 Gepubliceerd door om 17:25  Algemeen
aug 102007
 

Met excuus aan al die mensen die nu met een niet meer werkende link voor dit bericht te maken krijgen, maar ik zag tot mijn schrik dat de klok op de server weer helemaal van slag is (nu voor loopt terwijl hij vanochtend achter liep) waardoor dit bericht in de toekomst (morgen) terecht kwam. Het terugzetten van de tijd van posten heeft in dit geval ook tot gevolg dat de oorspronkelijke URL wijzigde.

 Reacties uitgeschakeld voor Klok (weer!)  Tags:

Ik zoek een Fax!

 Gepubliceerd door om 16:00  Tools
aug 102007
 
PamFax - Klik voor grotere versie

Dit zal vast gemakkelijker zijn dan mijn vorige vraag: ik zoek iemand met een fax die mee wil doen aan een test met PamFax. Met PamFax kun je vanuit Skype faxen versturen. Niet gratis, maar ik moet sowieso nog wat doen met mijn SkypeOut tegoed omdat het anders verloopt, dus wil ik wel even testen wat de kwaliteit is. Wil je meedoen, stuur met dan het faxnummer via de mail. Vraag is wel of je het resultaat wilt scannen en online wilt zetten (bij Flickr of op je eigen website) zodat ik en anderen kunnen zien hoe het geheel bij jou is aangekomen.
Één faxnummer is genoeg, maar als het er een paar meer zijn stuur ik de fax gewoon vaker. Er zijn geen maandelijkse kosten aan verbonden en voor 17 eurocent per pagina lijkt het me goed te doen voor die enkele keer per jaar dat je een fax wilt versturen van thuis uit.

[17:15 uur] De eerste twee faxen zijn verstuurd:
* Ik kreeg eerst een foutmelding omdat het bestand te groot was. Dat was oorspronkelijk 2,5 MB groot omdat ik er een foto in gegooid had die ik niet vooraf verkleind had. Daarna ging het wel goed.
* Goed om te onthouden: een voorblad telt ook gewoon mee als pagina en kost dus ook 17 eurocent.
* Handig is dat je de fax (als TIF-bestand) en de voortgang na het versturen kunt bekijken in de PamFax-portal)
* De tweede fax is naar ons secretariaat gestuurd. Dat is een 0877-nummer. Op dit moment staat daar de status nog op “Wacht”. Het zou me niet verbazen als hij daar over gaat struikelen. Wordt vervolgd.

p.s. faxnummers zijn nog steeds welkom!

Ik zoek een snor!

 Gepubliceerd door om 06:47  Second Life
aug 102007
 
Peter McAllister - Klik voor grotere versie

OK, dit klinkt wellicht wat raar, maar ik heb er genoeg van. Ik kan dus werkelijk nergens ontdekken hoe ik aan een snor kan komen voor mijn Avatar in Second Life. Ja, lach er maar om, maar het is toch van de zotte dat ik nou al een jaar noodgedwongen met een baard rond loop? Ja, ik weet het, die bos haren die mijn Avatar heeft is ook niet echt in overeenstemming met mijn huidige bos krullen, maar dat doet er minder toe vind ik. Maar die baard moet weg.
Dus als je kunt helpen aan een snor, of zelfs maar een landmark naar een winkel dan zou ik dat erg op prijs stellen.

Het wordt hoog tijd dat Google zich hier mee gaat bemoeien.

aug 102007
 
Eindhovens Dagblad - Klik voor grotere versie

Een tijdje geleden schreef ik dat het Eindhovens Dagblad lezers voor onderzoek naar een elektronische krant. Ze doen dat samen met vier andere kranten en twee onderzoeksinstituten. Inmiddels heb ik een vervolgmail gekregen om te kijken of ik nog steeds belangstelling heb. Ze hebben namelijk in maar liefst 700 aanmeldingen gekregen terwijl ze maar 100 deelnemers aan het onderzoek nodig hebben en zelfs maar 25 voor het vaste lezerspanel. Nou, een eerste conclusie zal in ieder geval zijn dat er voldoende belangstelling voor is. Eind augustus krijgt iedereen bericht. Even afwachten dus nog.

 Reacties uitgeschakeld voor Eindhovens Dagblad zoekt lezers voor onderzoek e-INK krant #2  Tags:
aug 102007
 
Venus Summer School - Klik voor grotere versie
“Wat zijn Weblogs, Podcasts, Videoblogs, Wiki’s, Social Network Services, Social Bookmarking, Virtual Worlds en al die andere nieuwe internettoepassingen, en wat kun je ermee in het onderwijs? Vragen die aan bod komen tijdens de Summer School on Social Software dat van 3 tot 7 september 2007 plaatsvindt in de Interactieruimte van AVNet K.U.Leuven.

Onderwerp van deze Summer School is de toepassing van ‘social software’ in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs. Naast lezingen door social software goeroes zoals dr. Yael Ravin (IBM) en enkele “Good Practices” belooft deze Summer School vooral een praktische cursus te worden waarin de kneepjes van het vak worden aangeleerd.

De lezingen zijn in het Engels en worden via videoconferentie vanuit en naar verschillende Europese locaties uitgezonden. De praktische uitwerking van de onderwerpen gebeurt in het Nederlands onder begeleiding van lokale ervaren social software-gebruikers. Hierbij wordt zeker ruimte gelaten voor eigen initiatief en vragen van de deelnemers.
Inschrijven voor deze uiterst interessante en interactieve zomercursus is gratis en open voor iedereen! Er zijn verschillende formules mogelijk: Naast het volledig volgen van de Summer School, kan registratie ook voor slechts 1 of enkele dagen, naargelang de eigen interesses.”

(bron)

Meer informatie over de agenda en inhoud van deze Summer School is terug te vinden op http://www.venus-seminars.net/ en deze webpagina. Daar kun je je ook aanmelden. Ik moet bekennen dat ik geen van de op de site genoemde sprekers ken, maar de beschrijving van de verschillende onderwerpen die aan bod komen en de opzet waarbij je de Summer Course gewoon vanaf een willekeurige computer kunt volgen maken het geheel interessant. Ik heb begin dit jaar de sessie van Stephen Downes bijgewoond en die was interessant van inhoud en opzet.
Zelf weet ik nog niet zeker waar ik die week ben, ik kan me overigens voorstellen dat voor meer mensen zal gelden dat het een drukke week is. Maar mocht jij wél deelnemen en geen plek hebben om je ervaringen erover te plaatsen, stuur me dan even een mailtje, dan plaats ik ze hier (uiteraard met jouw naam erbij).

 Reacties uitgeschakeld voor Gratis Summer School over Social Software  Tags: