Ik zoek een Fax!

PamFax - Klik voor grotere versie

Dit zal vast gemakkelijker zijn dan mijn vorige vraag: ik zoek iemand met een fax die mee wil doen aan een test met PamFax. Met PamFax kun je vanuit Skype faxen versturen. Niet gratis, maar ik moet sowieso nog wat doen met mijn SkypeOut tegoed omdat het anders verloopt, dus wil ik wel even testen wat de kwaliteit is. Wil je meedoen, stuur met dan het faxnummer via de mail. Vraag is wel of je het resultaat wilt scannen en online wilt zetten (bij Flickr of op je eigen website) zodat ik en anderen kunnen zien hoe het geheel bij jou is aangekomen.
Één faxnummer is genoeg, maar als het er een paar meer zijn stuur ik de fax gewoon vaker. Er zijn geen maandelijkse kosten aan verbonden en voor 17 eurocent per pagina lijkt het me goed te doen voor die enkele keer per jaar dat je een fax wilt versturen van thuis uit.

[17:15 uur] De eerste twee faxen zijn verstuurd:
* Ik kreeg eerst een foutmelding omdat het bestand te groot was. Dat was oorspronkelijk 2,5 MB groot omdat ik er een foto in gegooid had die ik niet vooraf verkleind had. Daarna ging het wel goed.
* Goed om te onthouden: een voorblad telt ook gewoon mee als pagina en kost dus ook 17 eurocent.
* Handig is dat je de fax (als TIF-bestand) en de voortgang na het versturen kunt bekijken in de PamFax-portal)
* De tweede fax is naar ons secretariaat gestuurd. Dat is een 0877-nummer. Op dit moment staat daar de status nog op “Wacht”. Het zou me niet verbazen als hij daar over gaat struikelen. Wordt vervolgd.

p.s. faxnummers zijn nog steeds welkom!

0 0 stem
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
13 jaren geleden

Als volgende week vroeg genoeg is dan kun je je experimenten wel naar onze afdelingsfax op school sturen. Het nummer heb ik nu even niet bij de hand.
Het "handige" is dat ik het resultaat vervolgens meteen weer kan inscannen en als email (+ het ingescande als PDF) naar mezelf kan sturen… ;-)

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Michel,
Geen probleem. Ik heb zojuist al een faxnummer van Willem Karssenberg doorgekregen, maar ik ben ook erg nieuwsgierig naar de verschillen in kwaliteit tussen de faxen.

Hmmm…moet ik de fax bij ons op het secretariaat eigenlijk ook even proberen.

Willem
13 jaren geleden

@Pierre,
Zoals je inmiddels gezien zult hebben zijn ze bij mij prima binnengekomen. Maar waarom eigenlijk zo moeilijk doen?
Ik neem aan dat je notebook een modem heeft en voor je desktop heb je vast ook nog wel een modemkaartje liggen. Als je dan de instructie volgt die hier staat:
http://www.microsoft.com/windowsxp/us
Is faxen direct vanaf je systeem een eitje. Heb het net uitgeprobeerd en het werkt prima.
Dan hoeft het dus ook geen 17 cent per vel te kosten!

Pierre
13 jaren geleden

Ik heb nog een modem in mijn laptop, maar zou moeten testen of dat ook via mijn VOIP-verbinding gaat. Maar inderdaad, als dat ook werkt dan is dat goedkoper dan dit.

Ik zal straks de scans even uploaden, ik vind de kwaliteit niet denderend. Gezien de TIF-versie die PamFax online zet ligt dat overigens niet aan jouw fax.